Miben segíthet a profi algamentesítő?

A vizekben, például tavakban az algák virágzásának visszaszorítása többféleképpen lehetséges, nevezetesen a műtrágya használatának szabályozása, a szennyvíztisztító rendszer ellenőrzése, a víztisztító használatának mellőzés, a tisztítószerek használatának csökkentése, az át nem eresztő felületek lehető legkisebbre csökkentése által víz közelében és így tovább.

Algamentesítő várja a sunikft.hu weboldalon tehát ha ön is küzd az algák virágzásával egész évben, akkor megéri hozzánk benézni, hiszen hatékony algamentesítés várja. Először is meg kell határozni, hogy a tóban előfordulnak-e emberi tápanyagforrások (mezőgazdasági lefolyás, városi és ipari tevékenységekből származó szennyvizek stb.), ha igen, akkor javítani kell, ha nem, újra megtörténik az algavirágzás. Számos technikai megoldás létezik (oxigénnövelés, tápanyagok immobilizálása, növénynövekedés stb.), de általában drágák. Az első lépés a további tápanyagbevitel szabályozása, a második lépés pedig az algavirágzás visszaszorítása és a tápanyagok eltávolítása a tóból. A növények termesztése és eltávolítása talán a legolcsóbb módja, különösen azokon a régiókban, ahol olcsó és könnyen elérhető az emberi munkaerő. A halat evő őshonos algák és az ezen algákra zsákmányoló halak bevezetése egy másik módja lehet az algák elleni védekezésnek, és halászati ​​forrást is jelenthet; azonban megköveteli az oldott oxigén szintjének ellenőrzését a halpusztulás elkerülése érdekében.

Az algavirágzástól biológiai eszközökkel is meg lehet megszabadulni. Például, ha néhány puhatestűt, például néhány Otocinclus fajt a vízbe juttat, akkor gyorsan elszaporodik, és rövid időn belül megtisztítja a virágzást, másodlagos szennyezés nélkül. Vannak bizonyos mycoplasma gombák, amelyek holozoikus táplálkozási móddal rendelkeznek, szintén segíthetnek. Ha netán hatékony algamentesítésre vágyik, nézzen be bátran a sunikft.hu weboldalra.