Mi köze van a konyhamalacnak a duguláshoz?

Ha előre le akarnánk lőni a poént, csak annyit mondanánk, hogy semmi. Na, de akkor mégis, hogy merülhet fel a kérdés? Az emberek véleménye megoszlik a konyhamalacról, olyannyira, hogy vannak olyanok, akik egyenesen a dugulásért is felelőssé teszik.

A konyhamalacról bővebben tájékozódhat ide kattintva. A többség ismeri a konyhamalacot, azonban aki előtt ismeretlen lenne a megnevezés, annak elég csak annyit mondanunk, hogy a mosogatóba beépített őrlőgép és máris tudni fogja miről van szó. A konyhamalac a mosogatóba kerülő ételhulladékot hívatott ledarálni és jóval apróbb darabokban tovább engedni a lefolyóba. Egy szóval nehezen tudna dugulást előidézni. A lefolyóba kerülő nagyobb ételmaradékok viszont ténylegesen eldugíthatják a lefolyót, éppen ezért a konyhamalac egy igazán hasznos eszköz, ami segít megakadályozni a dugulás kialakulását. A konyhamalac további előnye, hogy nem kell erős vegyszereket használni, amik köztudottan károsíthatják a lefolyó csövét. Ezenkívül a konyhamalac egy igazán környezetbarát megoldás, hiszen általa csökkenthető az általunk termelt hulladék mennyisége.

A konyhamalacnak tehát számos előnye van, így nem csoda, hogy egyre többen szavaznak neki bizalmat. Ahhoz, hogy hosszú ideig használni tudjuk, pár dolgot nem árt észben tartani. Ilyen például, hogy a konyhamalacot rendeltetésszerűen kell használni, egy szóval nem szabad kukának nézni. Nem érdemes akármit a konyhamalacba dobni, például csontot szigorúan tilos. Továbbá érdemes minden mosogatás után forró vízzel átöblíteni a lefolyót, valamint jeget dobni a konyhamalacba, mivel ezáltal tisztítható. Ha megfogadja az előbb említett tanácsokat, akkor a konyhamalac még nagyon sokáig lehet hasznára!