Legjobb barátunk, a korrektor! De vajon miért?

Mikor azt mondjuk korrektor, akkor sokan nem is tudják hova tenni, hogy vajon miről is beszélhetünk. Most mi erre keressük a választ!

Legjobb barátunk, a korrektor lehet egy honlap tulajdonosának, vagy egy kiadó vállalatnak. Sokan nem engedhetik meg maguknak, ám ha mégis, akkor a csapat létfontosságú tagjává válhat. A korrektor legfontosabb és elsődleges munkájának a szövegek javítását nevezhetjük ki. A korrektorok kijavítják az esetleges hibákat és így már egy tökéletes írást kapunk. Ám sajnos manapság az a jellemző, hogy ezek a korrektorok elvesztek, és senki sem ellenőrzi az írásokat, bejegyzéseket, tartalmakat és így jelenek meg különböző weboldalakon. Pedig valljuk be, olyan nincs, hogy tökéletes szövegíró. Mindenki hibázik, hiszen hibázni emberi dolog. Ezért jó ha mindig van valaki, aki leellenőrzi az elvégzett munkánkat, mivel több szem többet lát, és akaratlanul is elvéthetünk pár apró hibát.

Manapság egyre gyakoribb vitatárgya a helyesírás. Ám lássuk be, egy szövegíró azért szövegíró, hogy erre amennyire csak lehet figyeljen oda. Főként olyan esetekben, ha főállásban ezzel foglalkozunk, és valamire valónak tartjuk magunkat. Ilyen eseteken jó megoldást nyújthat egy külsős korrektor alkalmazása. A szóismétlés az nem helyesírási hiba, sokkal inkább statikai. De olyan esetekkel is találkozhatunk, ahol szándékosan alkalmazzák őket. Egy jó korrektor ebben is a segítségünkre lehet. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor forduljon hozzánk bizalommal, és keressen fel bennünket a 30/445-9128-as telefonszámon, illetve írhat nekünk e-mailt az atpszovegiras@gmail.com címre. Minden további információt megtalál a www.atpszovegiras.hu oldalára kattintva. Várjuk szeretettel!