Kyocera eredeti és utángyártott toner

Elsősorban az újdonsült nyomtató tulajdonosok számára jelent nehézséget a toner vásárlás, amin az sem segít, hogy hatalmas választékból kell kiválasztani a megfelelőt. Ez előny is lehetne, azonban a vásárló gyakran belezavarodik a széleskörű termék kínálatba és végül az ár vagy egyéb tényező alapján dönt jól, vagy rosszul.

Kyocera toner esetében, akárcsak az összes más toner márka kapcsán kétféle toner típus áll rendelkezésre, melyek az eredeti és utángyártott tonerek. A vásárlókban gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik típus a jobb, melyiket érdemes inkább választani, azonban erre nem könnyű válaszolni, sőt talán nem is lehet. Ennek oka, hogy mindkét fajta tonernek megvannak az előnyei és hátrányai, így elsősorban a rendelkezésre álló anyagi erőforrásokat és az egyéni igényeket kell figyelembe venni a vásárlás során. Az eredeti tonerek esetében fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a megnevezés nem szó szerint értendő. Az eredeti tonereket a nyomtató gyártója készíti és dobja piacra. Ezek a tonerek úgy nevezett OEM jelöléssel vannak ellátva, amely az Original Equipment Manufacturer rövidítése és annyit tesz, hogy eredeti termék gyártó.

Ezzel szemben az utángyártott termékeket egy független gyártó készíti. Az utángyártott tonerek sokkal kedvezőbb áron kaphatók, mint az eredetiek, így sokan kedvelik ezeket a termékeket. Ha rendszeresen vagy sokat nyomtat, esetleg mindkettő egyszerre, akkor azt javasoljuk, hogy válassza az utángyártott tonereket, hiszen ezáltal sokat spórolhat. Bármelyik típus mellett teszi le voksát, akár online is megrendelheti őket, még pedig az onlinetoner.hu webáruházból! Az onlinetoner.hu webáruházban minden fontos információt megtalál, illetve a széleskörű termék kínálatot is megtekintheti!