Különleges parfümök, hosszan tartó illatok

Manapság a legtöbb ember napi rutinjához tartozik a parfüm használat. Akik nem is mindennap, de legalábbis a különleges alkalmakkor magukra permeteznek valamilyen illatot. Egy hozzánk passzoló, minőségi parfüm a kedvünkre, lelkiállapotunkra is kihatással van.

Parfümök sokak számára a modern kor vívmányainak tűnhet, azonban ez nem így van. Már az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is használtak különféle illatokat a temetési rituálékhoz és vallási célokra. Az ókortól kezdve napjainkig a parfüm végig elkísérte az emberiséget. Habár a korábbi évszázadokban csak a felsőbb, nemesi rétegek használták. Elsősorban azért, hogy a nem túl vonzó szegényebb emberektől ebben is különbözzenek. A parfümök három összetevőből épülnek fel, melyek az illatanyagok, a víz és az alkohol. Az illatanyag tartalma különösen fontos, hiszen ez határozza meg, hogy a parfüm mennyire tartós. Az igazán tartós, prémium kategóriájú parfümök akár harminc százalékos illatanyag tartalommal is rendelkezhetnek. Ennek okán ezek a legdrágább parfüm típusok.

A legismertebb kategória talán az úgy nevezett Eau de Parfum, melyet röviden csak EdP jelöléssel látnak el. Ezeket a parfümöket gyakran illatosított vízként is emlegetik. Ezek a termékek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, így nagyon népszerűek. Elég napi egyszer használni őket és az illat egész nap kitart. A könnyebb parfüm választás érdekében érdemes megismerni a különféle illatcsaládokat, mivel, ha tudod, hogy milyen illatok állnak neked jól, akkor könnyebb lesz a választás. A legfőbb illat típusok a fűszeres, fás, orientális, gyümölcsös és virágos illatok. Ha tudod mi áll neked jól, akkor akár online is egyszerűen beszerezheted a megfelelő illatokat. A balena.hu webáruházban a teljes kínálatot megtekintheted!