Izzítógyertya cseréje és annak működése

Mint minden más alkatrészről erről is elmondhatjuk, hogy idővel elhasználódik, majd cserére szorul. Amennyiben minőséges alkatrészt szeretne vásárolni a legkedvezőbb áron, akkor nálunk a legjobb helyen jár.

Az izzítógyertya fontos alkatrész, főként a dízel meghajtású járművek esetén. Ugyanis ez a kis alkatrész az, amely arról gondoskodik, hogy motort beindítsa hideg időjárás esetén. Mivel fontos tudnivalónak számít, hogy a dízel motorok nem gyújtógyertyákkal működnek, hanem náluk az égést az összepréselt üzemanyag saját, magas hőmérséklete váltsa ki. Amely a motor első indításakor még nem áll készen. A régi típusú dízel autók minden csínját és bínyját ismeri a tulajdonosa, így bizonyára azzal is tisztában vannak, hogy az első hideg indítás előtt mindig egy kis időt kell várni, hogy az izzítógyertya elvégezhesse megfelelően a feladatát. A mai korszerű motorokkal ellátott gépjárművek esetén ma már erre elegendő pár másodperc. Amelynek leteltét nagyon praktikusan a műszerfalon található kis lámpa jelzi a vezetőnek. Az izzítógyertya alapelemei a gyertyához, valamit az izzítórúd a fűtő, illetve szabályozótekerccsel és menetes csatlakozóval. Az izzítórúd egy korrózióálló hermetikusan elzárt alkatrész, amely egy házba van belesajtolva.

A gyertyánál is található egy tömítés, amelyet egy szigetelőgyűrű vagy egy műanyag elem egészít ki. Az izzítógyertyát az akkumulátor látja el elektromos energiával. Az áramellátásról elmondhatjuk, hogy elektronikus vezérlésű izzítás-időzítő vezérlőegység szabályozza. Mint minden más alkatrésznél, így ennél is arról nyilatkozhatunk, hogy nem hiába kell megfizetni a márkás alkatrészeket, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal jobb minőségűnek bizonyulnak.