Hogyan biztosíthatóak a küldemények?

Előfordult már Önnel, hogy sérülten érkezett meg a feladott csomag? Kevés bosszantóbb dolog létezik ennél, pláne akkor, ha kifejezetten értékes tárgy volt benne. Ilyenkor biztosítás hiányában általában nem sokat tehetünk. Nagyon fontos tehát, hogy nem csak a csomagolásra, de értéktől függően akár a biztosításra is kiemelt figyelmet fordítsunk a csomagfeladás során.

A csomag küldemények biztosítása ma már minden további nélkül lehetséges. Erre általában akkor szokott sor kerülni, ha valamilyen értékes tárgyat, például laptopot vagy egy több százezres tükörreflexes fényképezőgépet szeretnénk feladni a csomagküldő cégeknél. Az értéket igazolhatjuk blokkal, de ha erre nincs mód, akkor is felbecsülhető, mennyit ér az elküldeni kívánt termék, s ennek függvényében köthetünk rá biztosítást. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy nem mindegy, milyen csomagolással látjuk el a terméket, s annak felületén elhelyezünk el valamilyen figyelemfelhívó emblémát, feliratot arra vonatkozóan, törékeny tárgy található-e a csomagban.

Ugyan elsőre apróságnak tűnhet, de a legjobb, ha például buborékfóliával, vagy hasonló anyagokkal töltjük ki a küldeni kívánt tárgy és a doboz körüli részeket. Végül, de nem utolsó sorban az is nagyon fontos, hogy megbízható, már jelentős tapasztalattal rendelkező szállító cég mellett tegyük le a voksot. Mindegy, hogy webáruházat üzemeltetünk, vagy magánszemélyként sikerült online értékesíteni valamelyik nem használt eszközünket, a megfelelő szállítás nélkülözhetetlen a vásárlók elégedettsége érdekében. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy biztosításkötés alkalmával mindig törekedjünk a küldeni kívántak értékének megfelelően megtenni ezt, hiszen csak így jár sérülés, eltűnés, megsemmisülés esetén a megfelelő összegű kártérítés.