Hajfesték és hajfestés kisokos

A megfelelő hajfesték kiválasztása, valamint a hajfestés nem egyszerű feladat. Nagyon könnyű hibázni, melynek eredménye a nem megfelelő szín, a foltos frizura és az elkeseredés. Ha nem szeretnéd ezt átélni, akkor van pár alapszabály, melyekkel érdemes tisztában lenni.

Hajfesték választás egyáltalán nem könnyű feladat. A hajfestés ezen pontján nagyon könnyű hibázni. Azt mindenképpen javasoljuk, hogy csak pár árnyalattal változtasd meg a hajszíned, különben roncsolhatod a hajszerkezetét. A hajfesték kiválasztása során soha ne a doboz elején mosolygó nő hajszínét vedd alapul, hanem a doboz tetején lévő mintát nézd, az a szín ugyanis sokkal közelebb áll a valósághoz. Ha a hajad hosszabb, mint vállig érő, akkor rögtön két dobozzal vásárolj a hajfestékből, ugyanis előfordulhat, hogy egy adag nem lesz elég a teljes fedéshez. Természetesen a minőségi eszközök is elmaradhatatlan részei az otthoni festésnek, mint például a keverőtál vagy az ecset. A festést a töveknél kell kezdeni és fokozatosan kell lefelé haladni. A biztos fedés érdekében célszerű szakaszosan haladni, aminek köszönhetően kevésbé kell attól tartani, hogy egy kis rész kimarad.

Ha két tükröt használsz, azzal szintén csökkentheted annak esélyét, hogy nem festesz be minden részt. Nem csak az a fontos, hogy ügyesen fesd be a hajad, hanem a későbbi ápolásra is nagy hangsúlyt kell fektetned. A festést követően mindenképp balzsamozd be a hajad, lehetőleg azzal, amely a festékhez jár. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor könnyen lehet, hogy a végeredmény jóval intenzívebb lesz, mint azt szeretnéd. A szükséges eszközöket és a hajfestéket akár online is beszerezheted, méghozzá a szepsegcikk.hu webáruház kínálatából. A kínálatban kizárólag minőségi termékeket találsz, melyek hozzá segítenek a tökéletes frizura megalkotásához.