Hogyan permetezd magadra a parfümöt férfiként?

Bármely nemhez tartozol, a helyes parfüm használat több szempontból is fontos. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség egyáltalán nem megfelelően használja az illatszereket, például nem a megfelelő helyre fújja vagy túl sokat használ belőle.

Férfi parfümök használata alapvetően megegyezik a női típusokéval. A hölgyek sokkal inkább hajlamosak túlzásba esni a parfüm használat terén, azonban némely férfiak is előszeretettel fújnak magukra túl sok parfümöt, mely a környezetre nézve fullasztóan hat. Nem szabad elfelejteni, hogy a parfüm olyan akár egy ékszer, tehát mint kiegészítő funkcionál, így nem szabad túlzásokba esni. Ha már több méterről érződik a parfüm illata, akkor gondolj bele, hogy mennyire zavaró lehet a közvetlen közeledben állni. Elég csak néhány határozott fújás a tested azon részein, ahol egy vastagabb ér közel van a bőrhöz vagy a bőröd vékonyabb. Ilyen részek a térd- vagy könyökhajlat, a fül mögötti rész, a csukló. A parfüm fújást követően nem szabad az illat helyét dörzsölni, nyomkodni, mivel így úgy mondd összetöröd az illatmolekulákat.

Ha szoláriumba indulsz, akkor felejtsd el a parfüm használatot, mivel az UV fény, hatására, különféle bőrreakciók alakulhatnak ki, mint az ekcéma vagy a különféle pigment foltok. A parfüm használathoz az is hozzátartozik, hogy hogyan tárolod parfümöd. A legjobb, ha sötét, száraz, hűvös helyen tárolod, amiből rögtön következik, hogy a fürdőszoba nem a legjobb opció. A dobozt nem érdemes kidobni, mert a legoptimálisabb, ha ebben tárolod a parfümös üvegcsét. Ha nagyon száraz a bőröd, akkor a legjobb, ha valamilyen semleges illatú parfümöt használsz a parfüm használat előtt, hogy az illat minél tartósabb legyen. Ha szeretnél minőségi parfümöt vásárolni, akkor látogass el a probeauty.hu webáruházba!