Földnedves beton jó áron!

A beton az építőiparban egy szerkezeti anyag, amely kemény, kémiailag inert részecskékből áll, sóderként (általában homok és kavics) keverhető össze, amelyet cement és víz alkot.

Földnedves beton rendelhető igen kedvezményes áron a betonar.hu weboldalra látogatva, tehát nincs más dolga, mint benézni hozzánk, ha ön is régóta keres már földnedves betont.  Az ókori asszírok és babilóniak körében a leggyakrabban használt kötőanyag az agyag volt. Az egyiptomiak kifejlesztettek egy olyan anyagot, amely jobban hasonlít a modern betonhoz, mész és gipsz kötőanyagként történő felhasználásával. A mészkőből, krétából vagy osztrigahéjból származó mész (kalcium-oxid) az elsődleges puzzolán vagy cementképző szer volt az 1800-as évek elejéig. 1824 -ben Joseph Aspdin angol feltaláló mészkő és agyag keverékét égette és őrölte. Ez a keverék, amelyet portlandcementnek neveznek, továbbra is a betongyártásban használt meghatározó cementálószer. Az aggregátumokat általában finomnak vagy durvának jelölik. Minden adalékanyagnak tisztának és lágy részecskékkel vagy növényi anyagokkal nem keveredőnek kell lennie, mert még kis mennyiségű szerves talajvegyület is kémiai reakciókat eredményez, amelyek súlyosan befolyásolják a beton szilárdságát.

A betont az alkalmazott adalékanyag vagy cement típusa, az általa megnyilvánuló különleges tulajdonságok vagy az előállítására alkalmazott módszerek jellemzik. A közönséges szerkezeti betonban a beton jellegét nagymértékben meghatározza a víz-cement arány. Minél alacsonyabb a víztartalom, minden más egyenlő, annál erősebb a beton. Bővebb leírásért és még több részletért keresse fel a betonar.hu weboldalt, és itt megtalálhatja elérhetőségeinket is, így bármikor kérdezhet tőlünk a betonról.