Egyre többen vágynak egyedi rendszámokra

Hazánkban 2022. július 1-én jelentek meg az új rendszámtáblák. A hét karakteres rendszámtáblák számos lehetőséget rejtenek magukban, jóval többet, mint a korábbi hat karakterrel rendelkezők. Az új rendszámtábla nem éppen olcsó, azonban ennek ellenére mégis sokan döntenek mellette.

Az új rendszámtáblák kapcsán bővebb információkért klikkeljen ide! A legnagyobb változás az volt, hogy egy karakterrel több került a táblára, egészen pontosan kétszer két betű, illetve három szám. Nagyon sokakat megihletett ez a lehetőség, számos kreatív ötletet megalkotva, hogy milyen négybetűs szavak kerüljenek a rendszámtáblára. Ugyanakkor a szabályalkotók erre is gondoltak, így a hivatalból igényelhető táblák első két betűje csak mássalhangzó vagy magánhangzó lehet. Így elkerülhetővé vált az, hogy értelmes magyar szavak jöjjenek létre. A leleményes autósokat ugyanakkor nem lehetett ennyivel megállítani, így jött szóba az egyedi rendszámtábla igénylés. Azonban ennek is megvannak a maga korlátjai, például obszcén, sértő és trágár szavakat nem lehet a táblára tenni, valamint a számok és a betűk sem válthatják egymást. Az egyedileg igényelt rendszámtáblák legalább három, legfeljebb hat betűvel rendelkezhetnek, számokkal együtt hét karakterre kiegészülve.

Egyéb megkötés nincs, aki hajlandó megfizetni az árát, az könnyen hozzájuthat egy egyedi táblához. A legolcsóbb típusok azok, melyek megegyeznek a kétszer kettő betű, illetve három szám formátummal. Ahhoz, hogy eldönthessük milyen karakterek kerüljenek a táblára 112 450 forintot kell fizetni és ez még a barátságos árkategória. Az igazán egyedi típus viszont akár 435 000 forintba is kerülhet. Először be kell fizetnünk az összeget, majd ezt követően van lehetőségünk kérni az adott karaktereket.