Egy igazán jó hír, nyártól ingyenes lesz a Kresz-tanfolyam és vizsga

A fiatalok körében igen jelentőd problémáról beszélhetünk, ha azt kezdjük el taglalni, hogy hány százalékuk rendelkezik sikeresen elvégzett Kresz vizsgával. Ennek számos okát ismerjük, de legfőképpen mindig is a pénz, és annak hiánya állt az útjában.

Nyártól ingyenes lesz a Kresz-tanfolyam és vizsga a 20 évnél fiatalabbak számra. A vizsgadíjat utólag téríti meg az állam, természetesen csakis, akkor, ha pozitív eredménnyel végeztünk. Amennyiben sikeresen vettük az akadályokat, akkor a vizsga díjat postai és elektronikus úton is igényelnünk kell. Az ingyenes vizsga elvégzése, cseppen sem nevezhető meglepő ténynek, hiszen más régebben is többször napirendre került, ám idén júniustól ténylegesen életbe lépet. A B kategória megszerzése esetén 25 000 forint igényelhető vissza. A kezdeményezés annak is tudható be, hogy a 21. században szinte elengedhetetlenek mondható, hogy valaki ne rendelkezzen jogosítvánnyal. Hiszen ez nem csak a mindennapi kényelmünkben, de a munkában való elhelyezkedésben is előre lendíthet bennünket. A tájékoztatások szerint, mintegy 3,4 millió forint áll rendelkezésre a kezdeményezésben.

További pozitívumoknak tudhatjuk még be azt is, hogy remélhetőleg a kezdeményezésnek köszönhetően növekedni fog a sikeresen elvégzett vizsgák száma is. Évente mintegy 50000 20 év alatt fiatal próbálkozik a Kresz-vizsga megszerzésével, és ebből egy 60%-ának sikerül. Amennyiben ezzel kapcsolatban szeretne bővebb információkat megtudni, akkor keressen fel bennünket a honlapunkon, ahol további hasznos tudnivalókkal várjuk az érdekelteket. A weboldalunkat a ka-autoszerviz.hu oldalára kattintva találhatja meg. Várjuk szeretettel minden kedves érdeklődőnket.