Egy hangyariasztó nagy segítség a kertben

A hangyák ugyan nem tartoznak a legfélelmetesebb rovarok közé – kiváltképp igaz ez a hazánkban honos fajokra -, ám ennek ellenére bizonyos esetekben jelenlétük igencsak nemkívánatos. Persze különbséget kell tenni aközt, hogy otthonunkban bukkannak fel, vagy a kertben szaporodnak el túlságosan, ám mindkét esetben érdemes fellépni ellenük.

Noha védekezés gyanánt elsőként általában valamilyen irtószerre gondolunk, egy hangyariasztó gyakorta sokkal jobb választásnak bizonyul. Ezek az aprócska eszközök egy roppant egyszerű, ámde nagyon is hatásos elven működnek. Meghatározott időközönként – ez nagyjából fél percet jelent – egy pár másodperces jelet bocsátanak ki, ami teljesen összezavarja a rovarokat, ennek eredményeképp pedig azok inkább másfelé veszik az irányt. Egy ilyen hangyariasztó ráadásul teljesen automatikusan működik és nem igényel semmiféle beavatkozást. Egyszerűen csak le kell szúrni a földbe, a feladat többi részét pedig már elvégzi a masina. A tápellátásról napelem gondoskodik, így ennek ellenőrzésével sem kell foglalkozni.

A jól átgondolt struktúrának hála a hangyariasztó nappal és éjszaka is egyaránt üzemel. Persze kérdés, hogy mekkora területet szeretnénk megóvni a rovaroktól, hiszen ennek megfelelően kell kalkulálnunk a beszerzendő eszközök számát. Egy csomag két darab hangyariasztó alkalmatosságot tartalmaz, ezek együttesen mintegy 800 négyzetméternyi területen fejtenek ki hatékony eredményt. Azzal azonban mindenképpen számoljunk, hogy a lefedettség egy kört jelent, melynek a középpontján maga az eszköz van, ezért egy nagyobb kert esetében előfordulhat, hogy több készletre is szükségünk lesz. A szerkezet teljes mértékben önműködő, nekünk csupán arra kell ügyelnünk, hogy a rajta található napelemet időnként megtisztítsuk a rárakódott szennyeződésektől, így garantálva a kellő töltöttséget.