Az esővízgyűjtő tartály telepítése optimálisan

A megfelelő rendszer csomag kiválasztását és telepítését követően szinte azonnal neki lehet állni az esővízgyűjtés folyamatának. Az esővíz tartályban való gyűjtése több szempontból is előnyös, különösen a nyári hónapokban.

Esővízgyűjtő tartály telepítése mindenkinek hasznos lehet, aki nagyobb kerttel rendelkezik. A nyári hónapokban az öntözés komoly költséget és fejtörést okoz. Érdemes előre gondolkodni és gondoskodni a kellő vízellátásról. Természetesen a vezetékes víz is rendelkezésre áll, ebből is lehet öntözni, azonban ez meglehetősen drága mulatság. A GRAF földalatti esővízgyűjtő rendszerek költséghatékony és optimális megoldást jelentenek a növények öntözésére. Nagy előnye a csapadékvíznek, hogy sokkal lágyabb, mint a vezetékes víz, így jót tesz a növényeknek. Alapesetben az összes tartályfedél lépésálló, így nem jelent problémát a gyalogos forgalom. Vannak olyan kivitelben elérhető típusok is, melyekre autóval vagy teherautóval is rá lehet hajtani, viszont az ilyen rendszerek esetében érdemes szakember segítségét kérni.

A rendszert szűrővel is el kell látni, ugyanis ez megtisztítja az esővizet, mielőtt az a tartályba jutna. Pontosabban fogalmazva kiszűri a szennyeződéseket. A GRAF többféle szűrőrendszert kínál a különféle követelmények kielégítése érdekében. A szűrésnek köszönhetően csak nagyon apró szennyeződések maradnak a csapadékvízben, melyek vagy a víz felszínén lebegnek vagy lesüllyednek a víz aljára. A csillapító befogadó edény arra szolgál, hogy a tartály alján lévő üledék kavargását megakadályozza. Természetesen az esővízgyűjtő tartályhoz egy szivattyú is tartozik, amely az állandó víznyomást biztosítja az integrált nyomásmérő segítségével. Ha szeretne bővebb információkat megtudni az esővízgyűjtő tartály telepítése kapcsán, akkor érdemes ellátogatni a sunikft.hu weboldalra!