Milyen a jó kreatív játék?

A legtöbb ember szívesen veti bele magát kreatív tevékenységekbe és felnőttként is előszeretettel alkot, akár egy fehér lap és egy ceruza segítségével. A kreativitás fejlesztésére rengeteg lehetőség van, akár felnőtt-, akár gyermekkorban.

Kreatív játék amellett, hogy szórakoztat, egyben fejlesztő hatású is. A fantáziavilágra és kreativitásra felnőttként is nagy szükség van, különösen bizonyos munkakörökben. A kreativitást nem csupán bonyolult tevékenységekkel lehet fejleszteni, sőt, az egyszerű rajzolás, gyurmázás, vágás, ragasztás, gyöngyfűzés kiválóan fejleszti ezeket a képességeket. A gyerekek esetében különösen hasznosak a kreativitást fejlesztő játékok, ugyanis számukra a játék a készségek fejlesztésének, az érzelmek feldolgozásának és a társakkal való szorosabb viszony kialakításának kulcsa. Az alkotás folyamata során ráadásul jól szórakoznak, miközben észrevétlen módon fejlődik a koncentrációs és a finommotorikus képességük. Ezek a készségek elengedhetetlenek egy iskolába készülő gyermek számára. Azok a gyerekek, akik gyakran játszanak ilyen játékokkal, sokkal fejlettebbek társaiknál és az akadályokat is könnyebben veszik.

Természetesen az is fontos, hogy semmit ne erőltess rá a gyerekre, tehát legyen lehetősége kiválasztani azokat a játékokat, amikben örömét leli, ne a te elképzeléseid alapján kelljen játszania. Sok szülő követi el azt a hibát, hogy elképesztő mennyiségű játékot szerez be, illetve ajándékoz gyermekének, ez azonban nem a legjobb, hiszen a szakértők is többször kifejtették véleményüket a témában, miszerint sokkal előnyösebb, ha a gyerek minőségi, változatos játékokkal rendelkezik. Ha szeretnél kiváló minőségű kreatív játékot vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a balena.hu webáruházba!