A profi online jelenlét egyik alapja a .hu domain regisztráció

Előzetesen sokan talán nem is gondolnánk, ám internetes jelenlétünk sikere bizony rengeteg apró dolgon múlik. Egyáltalán nem mindegy, milyen megjelenést kap honlapunk, ahogy az is komoly befolyásoló tényező, mennyire egyszerű egy vásárlási folyamat lebonyolítása, vagy épp a kapcsolatfelvétel. De az is sokat nyom a latban, milyen címen érhető el weboldalunk.

Ezért aztán a .hu domain regisztráció egy olyan pontja a fejlesztésnek, amire mindenképpen kiemelt hangsúlyt kell fektetnünk. Egy most induló vállalkozás – vagy egyéb projekt – kapcsán persze meglehet, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a legnépszerűbb nevek már jó ideje foglaltak. Ám ennek ellenére túl nagy kompromisszumokat nem szabad kötni, hiszen az hosszú távon nagyon megbosszulhatja magát. Törekedjünk arra, hogy leíró és rövid tartománynevet válasszunk, s bár a .hu domain regisztráció során akár az ékezettel rendelkező karaktereket is használhatjuk, ez nem igazán ajánlott lépés. Tudniillik ezek használata nem terjedt el, így az emberek jóval kevésbé jegyzik meg.

Ez pedig kardinális pont, lévén az elsődleges célunk a .hu domain regisztráció esetében, hogy olyan nevet válasszunk oldalunk elérhetőségének, ami a lehető legkönnyebben beivódik. Ennek tükrében a speciális karaktereket – mint amilyenek a számok, vagy a kötőjel – is mellőzzük. Amennyiben az egyik hosszú távú elvárásunk a márkanevünk ismertté tétele, akkor érdemes elgondolkoznunk azon is, hogy azt használjuk a .hu domain regisztráció alkalmával. Különösképp hatékony megoldás lehet ez, amikor a cégnév rövid, frappáns és könnyen megjegyezhető. Ha erre nincs lehetőség, akkor olyan elnevezést szerencsés keresnünk, ami valamilyen módon utal a tevékenységünkre, legalább közvetett módon. Így eljárva a keresőoptimalizálás szempontjából is komoly előnyökre tehetünk szert.