Az újonnan vásárolt mosógép beüzemelése

Ha eljött a mosógép vásárlás ideje és sikerült kiválasztani a megfelelő darabot, akkor még nem lehet nyugodtan hátradőlni, ugyanis a készüléket még be is kell üzemelni. Ha a garanciának nem feltétele a szakszerviz általi beüzemelés, akkor akár saját kezűleg is megtörténhet a mosógép bekötése.

A mosógép beüzemelése kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Ha a mosógép garanciája szakszerviz vagy szakember általi beüzemeléshez kötött, esetleg bizonytalan, abban az esetben érdemes szakember segítségét kérni. A mosógép beüzemelésében leginkább a vízszerelő tud segíteni. Viszont legelőször azt célszerű ellenőrizni, hogy a készülék megsérült-e a szállítás során. Kellemetlen, ha a beüzemelést követően derül ki, hogy a készülék megsérült. Ha nincs sérülés, akkor következhet a készülék megfelelő helyre való beillesztése. Nagyon fontos, hogy a felület kellőképp teherbíró és sima legyen. Ha esetleg nem vízszintes az adott terület, akkor a mosógépen található állítható lábak segítségével kell vízszintbe hozni a készüléket. Még a csatlakoztatást megelőzően le kell ellenőrizni, hogy a csatlakozási pontból valóban jön-e a víz.

Ha minden rendben, akkor itt az ideje a vízhálózathoz csatlakoztatni a mosógépet. Emellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a leeresztő csövet is csatlakoztatni kell a hálózathoz. A legutolsó lépés a dugó konnektorba való csatlakoztatása. Ha az aljzat rendben van, akkor kész is van a teljes folyamat. A régi panellakásokban jellemzően csak a fürdőszobában és a konyhában található földelt aljzat. Viszont, ha a mosógép beüzemelése során bármilyen problémával szembesül, akkor érdemes szakember segítségét kérni. A futes-gazszereles.hu weboldalon bővebb információkat is talál, illetve elérhetőséget is!