A menstruációs panaszok nem normálisak

A menstruáció hozzátartozik a nők életéhez. A folyamat során a beágyazódás befogadására szolgáló méhnyálkahártya, valamint a nem megtermékenyített petesejt kiürülnek a szervezetből. Ezenkívül megkezdődik az újabb peteérési folyamat, annak érdekében, hogy bekövetkezzen a megtermékenyülés. Menstruációs zavarok bármely életkorban bekövetkezhetnek.

Menstruációs panaszok fiatalokat és időseket egyaránt érinthetnek. Főleg élettani hatások miatt tapasztalhatók a panaszok. A tizenévesek hormonrendszere éretlen, emiatt ciklusuk szabálytalan. Ebben a korban ez jellemzően természetes. Idősebb korban főként a szervi elváltozások jelentenek problémát. Ahhoz, hogy tudjuk baj van-e, muszáj tisztában lenni azzal, hogy mi számít normális menzesznek. Hazánkban körülbelül 12-13 éves korban kezdődik a menstruáció. Akár 18 éves korig is kitolódhat, ami szintén teljesen normális. Viszont, ha ennél is tovább tart, akkor mindenképp szakemberhez kell fordulni. A ciklus általában 28 napos, de az orvosok szerint a 24 és a 32 nap közti ciklus is teljesen normális. A vérzés hossza egyénenként eltérhet, de alapvetően négy-hét nap, melynek során 40-50 ml vér távozik a testből.

Sokan úgy vélik, hogy a menstruáció erős fájdalommal jár, holott ez egyáltalán nem igaz. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a menzesz normál esetben egyáltalán nem fájdalmas. Ha mégis ilyen panaszokat tapasztalunk, akkor mielőbb fel kell keresnünk nőgyógyászunkat. Ez nagyon fontos, mert akár komoly betegségek is okozhatják a fájdalmat. A jobb közérzet érdekében mindenképp szükség van a fájdalom csillapítására, melyet akár természetes alternatívával is megtehetünk. A Dolixir tele van természetes összetevőkkel, mint például vadgesztenye, kollagén, MSM, kerti kakukkfű, mentol és hegyi árnika.