A kültéri műfű szőnyeg egy roppant komfortos alternatívát jelent

A terasz, illetve az udvar burkolatának átgondolt megválasztása rengeteg bosszúságtól megkímélhet minket. Fontos szem előtt tartani, miszerint mindegyik megoldásnak megvannak a maga előnyei, illetve hátulütői, ám egyáltalán nem mindegy, ezek közül melyik milyen mértékű befolyással bír a mindennapjainkra.

A kültéri műfű szőnyeg egyre elterjedtebb választásnak számít, népszerűsége pedig egyáltalán nem véletlen. Gyakorta felmerülő igény ugyanis a gondozásmentesség, erre pedig az egyik legáltalánosabb megoldás a lekövezés, ám ettől a terület rideggé válik, arról nem is beszélve, miszerint meglehetősen balesetveszélyes, főképp, ha kisgyerekek is játszanak rajta. A kültéri műfű szőnyeg ezzel szemben teljesen természetes hatást kelt, ráadásul vastagságának és kialakításának köszönhetően egy rugalmas réteget képez. Emellett ez egy olyan alternatívát jelent, amivel alig kell foglalkozni és leterítése is roppant egyszerűen, speciális szerszámok nélkül kivitelezhető. Fedett teraszok esetében időnként akár ki is porszívózhatjuk, de legtöbbször egy egyszerű söprés is elegendő.

A kültéri műfű szőnyeg kapcsán a leggyakrabban elhangzó kérdés az a befülledéssel kapcsolatos. A mai modern kialakítású darabok kapcsán kifejezetten nagy hangsúlyt kap ez, a lyukacsos alsó réteg nem csak a vízelvezetés, de a szellőzés szempontjából is kiváló megoldást jelent. Ez különösen nagy könnyebbség, amikor az udvar burkolatának megválasztása történik, tudniillik a kültéri műfű szőnyeg csak minimális előkészületet igényel. Betonra is nyugodtan lefektethető, csupán arra kell ügyelni, hogy a víz el tudjon folyni valamilyen irányba. Sima talajra történő telepítés esetében murvaágyazat kialakítása lehet szükséges, ez ugyanis megakadályozza a gyomnövények növekedését. Ez azonban gyorsan megoldható, a lerakást követően pedig egy karbantartásmentes felületet kapunk, ami hosszú távon hatalmas előny.