A Helianthus takarmányok minden igényt kielégítenek

Az állattartás során számtalan tényezőre kell kiemelt hangsúlyt fektetni, hiszen a megfelelő élőhely biztosítása mellett a rendszeres egészségügyi vizsgálatoknak is óriási szerepe van. Az egyik legnagyobb kihívást ugyanakkor gyakran az etetés jelenti, tudniillik kardinális, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a költségek és az optimális összetevők közt. Ez a kérdés a lótartás kapcsán különösen nagy jelentőséggel bír, a nem kielégítő táplálás ugyanis komoly problémákhoz vezethet.

A Helianthus tápok kifejlesztése során épp ezért az volt a legfontosabb, hogy olyan komplex megoldások szülessenek, amik bármilyen helyzetben kifogástalan eredménnyel kecsegtetnek. Egy takarmány esetében ugyanis nem csak arra kell kiemelt figyelmet fordítani, hogy pótolja azokat az összetevőket, amikben a természetes táplálékok már hiányt szenvednek. Az is döntő befolyással bír, hogy az eltérő igények egész másfajta etetést tesznek szükségessé. A Helianthus termékpalettája pontosan ezt tükrözi. A kínálat vázát az Alap táp jelenti, ami egy olyan abraktakarmány, mely a legtöbb állat számára megfelelő.

Lovak esetében ugyanis roppant fontos gondoskodni a szükséges nyomelemekről. Tekintve, hogy a hazai termőtalaj javarészt jódban és szelénben is szegény, a Helianthus takarmányok összeállítása során nagy hangsúlyt kap ezek pótlása. A takarmány optimális foszfor, illetve kalcium aránya szintén kardinális jelentőséggel bír. Lovak esetében komoly gondot jelenthetnek a különféle emésztési problémák. A bélflóra kiemelt támogatása ezért alapvető. Ennek érdekében a Helianthus takarmányok speciális, úgynevezett élő élesztőt tartalmaznak – ez az Actisaf -. Ez nem csupán a takarmány emészthetőségét és energiaellátását javítja, hanem az állatok általános egészségi állapotát és jólétét is növeli, még nehezebb körülmények között is.