A finom, érett kiwi egészségre gyakorolt hatásai

Hacsak nincs valamiféle ellenjavallat vagy ételallergia, esetleg intolerancia, akkor érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. A táplálkozási szakemberek elsősorban azt javasolják, hogy a helyi, idénygyümölcsöket részesítsük előnyben, ugyanakkor az egzotikus finomságokra sem kell nemet mondani.

Kiwi a kedvelt egzotikus gyümölcsök közé tartozik, melynek nem csak az íze igazán finom, de rendkívül egészséges is a benne lévő rengeteg vitaminnak és hasznos tápanyagoknak köszönhetően. A kiwi nagy előnye, hogy nagyon sok süteménybe, de akár gyümölcssalátába is bele lehet tenni. Érdekesség, hogy botanikai értelemben több, mint negyvenféle fajt különböztethetünk meg. Több típus gyümölcse is fogyasztható, illetve ide tartozik még a kopasz kiwi is, melyet japán egres néven is ismernek. A kisméretű gyümölcsök többek közt olyan tápanyagokat tartalmaznak, mint a foszfor, magnézium, réz, E- és K-vitamin. Emellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kiwi rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezért egy megfázásos időszakban valóságos kincs. Ha viszont nem vagy beteg, akkor is jól jön, hiszen az immunrendszer erősítésére mindig szükség van.

A rengeteg tápanyagnak köszönhetően a kiwi olyan betegségek ellen is hatásos lehet, mint például a székelési zavarok, ugyanis enyhe hashajtó hatással rendelkezik. Ezenkívül a kutatások szerint az alvászavaron is segíthet a kiwi fogyasztás. A magas rost- és káliumtartalom pedig a szív egészségét támogatja. Viszont a béta-blokkoló gyógyszert használóknak érdemes arra ügyelni, hogy a csak mértékkel szabad kiwit fogyasztani, mert a magas káliumtartalom a vér kálium szintjét is megemeli. Ha szeretnél bővebben tájékozódni a kiwi kapcsán, illetve vásárolnál, akkor látogass el a kozertplusz.hu webáruházba!