A fenntartható urbanizáció kihívásai

A fenntartható urbanizáció kihívásait Dr. Bajnai László, a Városfejlesztés Zrt. Vezérigazgatója mutatta be 2016-ban egy műhely-fórum keretein belül.  A kötetet Dr. Nemes Ferenc és Dr. Sikos T. Tamás lektorálta, valamint Dr. Tózsa István szerkesztette, és az intézet személyzetének kutatási eredményeit egységes adminisztratív keretek között mutatja be. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Klikk ide ha többet szeretne megtudni a városfejlesztésről, eddigi munkáinkról, a szóban forgó kötetről és filozófiánkról is, tehát nem fogja megbánni ha a varosfejlesztes.hu weboldalra látogat, mert itt megismerkedhet szolgltatásainkkal és eddigi munkáinkkal is egyaránt. A kötethez az intézet munkatársai is hozzájárultak, például Dr. Almásy Gyula, Dr. Bajnai László, Dr. Belényesi Emese, Dr. Buskó Tibor László, Dr. Győrfyné, Dr. Jenei Ágnes, Jószai Attila, Koronváry Péter, Dr. Nemes Ferenc, Dr. Tózsa István, Dr. Péter Zsolt stb. Dr. Bajnai László tanulmánya gyakorlati bepillantást nyújt a fenntartható városfejlesztéshez, az integrált városfejlesztési stratégiához és a cselekvési tervek elkészítéséhez, a településtervezési eszközök tervezéséhez és a fenntartható városfejlesztés sikeres eléréséhez.

Részletesen megvizsgálja a környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági szempontból fenntartható urbanizáció összefüggő kihívásait. Hangsúlyozza, hogy a fenntartható fejlődés elérése érdekében a városi szerkezet tervezett átalakítása minden szempontból szükséges: a fenntartható urbanizáció a kihívás, a megoldás a tervezett városfejlesztés. Ha további információkat és részleteket szeretne megtudni erről a témáról, nem kell mást tennie, mint felkeresni a varosfejlesztes.hu weboldalt és itt mindent megtudhat rólunk és munkáinkról is.