A betonblokk széleskörűen felhasználást biztosít

A különböző raktárépületek, elválasztók kivitelezése kapcsán az egyik legnagyobb kihívást rendszerint a falazat megalkotása jelenti. Ennek alapvetően egyszerű oka van, tudniillik a hagyományos téglákból készült felépítmények komoly emberi munkaerőigénnyel rendelkeznek, ráadásul csak szakavatott mesterek képesek azt megfelelő minőségben megalkotni.

Betonblokk segítségével ugyanakkor ez a folyamat nem csupán lerövidíthető, de jelentősen le is egyszerűsíthető. Az előre gyártott egységek kezelése és felhasználhatósága ugyanis kiemelkedő. Az alul üreges, felül pedig kiálló fülekkel ellátott betonblokk masszívan illeszkedik a többi elemhez, az átgondolt struktúrának köszönhetően pedig nincs szükség további beavatkozásra a strapabíró szerkezet kialakításához. További hatalmas előny, miszerint a speciális betonalap a szulfátos közegnek is ellenáll, így az állattartás épületeiben is használható. Szarvasmarhatelepeken, illetve egyéb jószágok életterének kialakításánál és a mezőgazdaságban tehát a betonblokk egy forradalmi innovációnak tekinthető.

Kiváltképp, mert az egységek kialakításánál fokozottan ügyeltek arra is, hogy ne kelljen speciális eszközöket és munkagépeket alkalmazni a mozgatáshoz. A betonblokk tömege és mérete ugyanis tökéletesen ideálissá teszi arra, hogy egyszerű rakodókkal, vagy – kisebb magasságú felépítmények esetében – targoncával illesszük azt a helyére. A leghasznosabb tulajdonsága azonban kétségtelenül a mobilitása, ennek ugyanis ipari alkalmazáskor óriási jelentősége van. Míg egy hagyományos falazat a kivitelezést követően már nem bontható roncsolás nélkül, addig a betonblokk gyakorlatilag akárhány alkalommal áttelepíthető és újra felhasználható. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, ha ideiglenes felépítményekről van szó.