Pszichológiai tanácsadás lelki betegségek esetén

A test és a lélek egymástól elválaszthatatlanok, működésük hatással van egymásra. Bármely területen keletkezik zavar, biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb a másik oldalon is betegséget okoz. A lelki eredetű problémák esetében a pszichológus tud segíteni konkrét módszerekkel.

Pszichológiai tanácsadás a lelki eredetű problémák esetén nagyon fontos. Sajnos sok esetben a lelki eredetű problémákkal küzdő emberek szégyellik problémáikat, vagy meg sem tudják fogalmazni, hogy mi a baj, csak azt érzik, hogy valami nincs rendben. Sokan abban sem biztosak, hogy mikor érdemes pszichológushoz fordulni. Gyakorlatilag bármikor, amikor nehéz élethelyzetbe kerül az ember és úgy érzi egyedül képtelen kikászálódni a gödörből, akkor szükség lehet pszichológus segítségére. A test jelzi, ha a lélekkel valami baj van. Hazánkban sokan a pszichológust afféle úri mulatságnak tartják, aki pedig orvoshoz megy, akár meg is szólja a környezete. Holott egyáltalán nem szégyen, ha valaki beismeri, hogy nehéz élethelyzeten megy keresztül vagy olyan trauma érte, amiből úgy érzi nem tud egyedül kikászálódni.

A pszichológus segítséget ad a lelki eredetű problémákhoz a problémák feltérképezését követően. Van, akiknek pár alkalom elég, hogy úgy érezzék megtalálták a megoldást, látják helyzetükből a kiutat. Ha a beteg nem megy el szakemberhez, hanem igyekszik egymaga túllendülni a problémákon, akkor idővel rosszabbá válhatnak a problémák, amik komoly testi tünetekhez vezetnek. A pszichológus támogatásával a terápia teljes értékűvé válhat és a páciens élete visszakerülhet a megfelelő mederbe. Bővebb információkért és időpont foglalásért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és tájékozódjon! A weboldalon természetesen elérhetőséget is talál!