Mitől válik iparivá a PVC padló?

A PVC padló sokoldalú felhasználhatósággal rendelkezik, így akár ipari környezetben is hatékonyan lehet alkalmazni. Ugyanakkor ipari közegben közel sem az egyszerű, otthon használatos PVC padlóburkolat kerül, hanem speciális, jóval strapabíróbb fajta.

PVC padló változatos felhasználásának köszönhetően nagy népszerűségnek örvend. Számtalan pozitív tulajdonságának köszönhetően nagyon strapabíró padlóburkolat. Viszont, ha ipari felhasználásra kerül sor, akkor speciális, erre a célra kifejlesztett padlóburkolatot kell választani. Az ipari alkalmazhatóság egyben azt is jelenti, hogy a PVC padló a nagyobb igénybevételnek is képes ellenállni, legyen az mechanikai vagy fizikai hatás. Ha a padlóburkolat kellőképp ellenálló, akkor hosszú élettartamra lehet számítani. Az ipari kopásállóság 0,7 mm vastag koptató rétegnél kezdődik. Ha ez a réteg csak 0,4 és 0,7 mm közötti, akkor fél ipari megoldás valósul meg. A fél ipari PVC padló közepesen erős irodai, valamint ipari igénybevételre alkalmas. nem csak a strapabíróság, hanem az egyszerű tisztíthatóság is fontos szempont, hiszen az ipari közeg és a munkavégzés óhatatlanul is szennyeződéssel és kosszal jár együtt.

Természetesen számít az esztétika is, azonban az ipari környezetben ez a szempont sokadlagos. Az otthoni célra szánt PVC padló esetben ez pont fordítva van, azonban logikusan gondolkodva könnyen belátható, hogy az ipari közegben kevésbé fontosak a külső stílusjegyek. Ami viszont szintén lényeges, az a hő- és hangszigetelés. Ez főleg az alapanyag milyenségén és vastagságán múlik. A zajszennyezés redukálása, illetve a hőmérséklet szinten tartása mind fontos szempontok. Ha szeretnél még több információt megtudni, akkor látogass el a domexszonyeg.hu webáruházba, ahol a kínálatot is megtekintheted!