Mit nem szabad enni, ha magas a koleszterin? Sokan nem tudják!

A magas koleszterinszint nagyon sokakat érintő probléma. Sajnos ezen egyáltalán nem segítenek a magyar konyha zsírban és olajban tocsogó ételei. Ahhoz, hogy egészségesen tudjunk élni, nagyon fontos áttérni az egészséges életmódra. Erre mielőbb szükség van, ugyanis idővel gyógyszeres kezelésre is szükség lehet.

Mit nem szabad enni ha magas a koleszterin? Sajnos a rohanó mindennapokkal együtt járó csak bekapok valamit gyorsan felfogásmód, illetve a zsíros, olajos ételek fogyasztása egyáltalán nem előnyös. A koleszterin egy zsírvegyület, mely szinte minden sejtben megtalálható. Viszont, ahogy sok másik esetben, úgy a koleszterinre is igaz, hogy a túlfogyasztás komoly egészségügyi panaszokat okozhat. A koleszterint egyrészt a sejtek állítják elő, például a máj. Emellett élelmiszerekkel is bevisszük a testünkbe. Kétféle típusa van, a magas és az alacsony sűrűségű koleszterin, vagyis a HDL és az LDL. Előbbi komoly problémákat okozhat, ha túlzásba viszed a mennyiséget. A magas koleszterinszint egyfajta betegségnek tekinthető.

Nem csupán az életmód és az étrend problémás, ugyanis a gyógyszerek túladagolása és a túlzott zsírterhelés is komoly gondot jelenthet. A koleszterinszint csökkentésében komoly szerepe van az életmódváltásnak, azon belül is az egészséges étkezésnek. Amit mindenképp kerülni kell, azok a zsíros, olajos ételek. A telített zsírsavak mellőzése kulcsfontosságú. A sütemények és a zsíros húsok szintén problémásak lehetnek. Tojást ehetünk magas koleszterinszinttel, azonban arra mindenképp törekedni kell, hogy nagyon kis mennyiségben, mert a túlzott fogyasztás ez esetben is problémás lehet. A főzés során semmiképp ne tocsogjon zsírban és olajban az étel, mert az rendkívül előnytelen és árt a koleszterinszintnek.