Milyen előnyei vannak az elektromos padlómelegítésnek a fürdőszobában?

Az elektromos padlófűtés hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ugyanakkor ma már nem csak a nappaliban, hálószobában kerül alkalmazásra, hanem a fürdőszobákban is.

A padlófűtés előnyeiről a fürdőszobában ide klikkelve tudhat meg többet. A padlómelegítésnek számos előnye van, azonban ennek ellenére több tévhit is él vele kapcsolatban, azonban azokat sorra megcáfolják a szakértők. Sokan kételkednek benne, hogy mennyire biztonságos a fürdőszobában az elektromos padlófűtés, mivel alapvetően egy nedves környezetről van szó. Ha logikusan végig gondoljuk, a fűtőszőnyeg a padló alá kerül, ahol elméletileg a víz nem érheti, kivéve, ha rosszul lett megcsinálva a burkolás. Ez tehát a szakemberek precíz munkáján múlik, de alapvetően nem jellemző, hogy ennyire kókler munkát végezzenek a munkások. A másik gyakori tévhit, hogy akár saját kezűleg is elvégezhető a fűtőszőnyeg lerakása. Mi ettől óvva intjük az átlagembereket, mivel az elektromos fűtőszőnyeg lerakása komoly előkészületeket és szakszerű munkát igényel. Abban az esetben, ha ez nem valósul meg, akkor az nem csak veszélyes lehet, de a hiba helyre hozása is komoly költséget fog jelenteni.

A fürdőszobai padlófűtés előnyei szinte teljes mértékben megegyeznek a nappaliban vagy a hálószobában lévő padlófűtés előnyeivel, sőt talán még jobb is, mivel fürdés vagy zuhanyozás után nagyobb hőérzetre van szüksége az embernek. A padlófűtés nagy előnye, hogy egyenletes meleget biztosít a szoba minden pontján. Manapság már vannak olyan fűtőszőnyegek is, amik akár a falba vagy a zuhanyzó alá is beépíthetők. Az elektromos padlófűtés jelentősen növeli a komfortérzetet, ráadásul a penészesedési problémákról is elfeledkezhet.