Kutyaiskola – mert minden ebnek jár a boldogság

A kutyák már régóta hűséges társai az embereknek, családoknak. Nélkülük üresek az udvarok, a mindennapok. Igen ám, de vajon a kutyákat boldoggá teszi egy rendszer és keret nélküli élet, ahol „csak úgy vannak”?

A fenti kérdésre a válasz vélhetően a nem, éppen ezért jön létre egyre több kutyaiskola. Nem is csoda, hiszen a gazdik is tudják, hogy bizonyos szabályok kellenek az ebeknek, ahhoz, hogy a kutya-gazda közötti kapcsolat felhőtlen legyen. Vannak, akik a kutyaiskolát ördögtől valónak tartják, esetleg luxusnak. Pedig egy-egy tanfolyam elvégzése után teljesen más értelmet nyer a kutyatartás fogalma. A nívós kutyaiskolák – mint a budapesti Akela Kutyaiskola -, többféle tanfolyamot indít, hogy minden kutyatulajdonos megtalálja azt, amire szüksége van a szeretett négylábúnak. Akár kutyaoviról van szó, akár középhaladó vagy haladó képességekkel rendelkező kutyákról, itt mindenki megtalálja a helyét.

Aki például amiatt aggódik, hogy a különböző méretű házi kedvencek össze lesznek eresztve, ne tegye, ugyanis az akelakutyaiskola.hu oldalon látható, hogy ez a kutyaiskola külön csoportokat indít a kis és nagytestű ebeknek. A kutyaiskola természetesen más szolgáltatásokat is kínál, mint a felnőttképzés keretein belül megvalósuló kutyakiképző tanfolyam, de emellett még sok más lehetőséget is találnak azok, akik kutyákkal szeretnének foglalkozni. Ezekről részletes információk, árak, időpontok, stb. az akelakutyaiskola.hu weboldalon található. Keressék őket a megadott elérhetőségek valamelyikén, s adják meg a lehetőséget, hogy a kutyájuk kooperatív tagja legyen a falkának! Hiszen számukra a legnagyobb boldogság az emberrel együtt töltött, minőségi idő. S ha ez az idő nem csak játékkal, hanem hasznos tanulással, egymásra hangolódással telik, akkor lesz igazán értékes.