Kültéri macskariasztó vásárlásánál törekedjünk a kimagasló minőségre

Az udvar kialakításánál nagyon sok tényezőre kell odafigyelnünk annak érdekében, hogy a későbbiekben a szabadban töltött idő önfeledt és pihentető lehessen. Biztonságos járófelületeket kell készíteni és alaposan megfontolandó az is, pontosan milyen növényeket telepítünk az egyes pontokra. Emellett nem szabad megfeledkezni a kóbor állatok okozta kellemetlenségek elhárításáról sem.

Emiatt aztán már a folyamat legelején tanácsos a kültéri macskariasztó beszerzése. Különösképp, mert bizonyos típusok esetében áram, illetve víz kiállásra is szükség lehet, ezt pedig sokkal egyszerűbb még az építkezés során kialakítani, hiszen az utólagos szerelés mindig nagyobb felfordulással jár. A szakemberek véleménye alapján a leghatékonyabb kültéri macskariasztó az, amelyik már a bejutást is megakadályozza. Ezt aránylag egyszerűen megvalósíthatjuk, ha a telekhatár mentén olyan növényzetet ültetünk, ami bökős és szúrós, ezt ugyanis a cicák nagyon nem kedvelik. Annak érdekében, hogy a kerítés tetején se tudjanak bemászni az állatok, speciális, műanyagból készült tüskéket is elhelyezhetünk, ezek természetesen nem tesznek kárt a betolakodókban.

Kiváló kültéri macskariasztó alternatívát jelentenek az ultrahangos, illetve mozgásérzékelővel ellátott kiegészítők is. Mivel ezek jellemzően nem kifejezetten olcsók, ráadásul gyakorta a kiépítésük is időigényes, így alapvető kérdés, hogy az eszközök beszerzésénél mindig törekedjünk a kifogástalan minőségre. Tudniillik a kültéri macskariasztó kínálat ma már hatalmas és ez nem csak az árakban érhető tetten, hanem a készülékek tartósságát tekintve is. A cél itt egyértelműen az, hogy a kialakított védelem hosszú évekig hibamentesen üzemeljen, így aztán tanácsos kikérni egy specialista útmutatását, mielőtt a kültéri macskariasztó megvásárlása mellett döntenénk.