Könnyítsd meg dolgod a konnektoros éjjeli fény alkalmazásával!

A babaszoba berendezése során a kelengye lista sokat segít abban, hogy minden fontos dolgot beszerezzünk. Viszont vannak olyan dolgok, melyek kapcsán megoszlanak a vélemények. Ilyen például az konnektoros éjjeli fény is, mely egyesek szerint felesleges, mások szerint pedig nagymértékben megkönnyíti a szülők dolgát.

Konnektoros éjjeli fény elsősorban a szülők számára jelenthet hatalmas segítséget. Vannak, akik szerint ez pénzkidobás, viszont ez nem feltétlenül van így. Amikor a baba megszületik és pár nap után haza mehet a kórházból, akkor nagyon fontos, hogy megtanulja megkülönböztetni a napszakokat. Egy napfényes szobában ez viszonylag egyszerű, ahol a megfelelő árnyékolástechnika is rendelkezésre áll. A sötét azért elengedhetetlen, mert a kicsi így tudja magát kipihenni és megkülönböztetni a nappaltól az éjszakát. Az etetésre és a pelenkázásra viszont este is sort kell keríteni. Az etetést még csak-csak meg lehet ejteni a sötét szobában, habár, ha a kicsi külön alszik, akkor meglehetősen veszélyes lehet sötétben botorkálni. A lámpa használattal viszont az a probléma, hogy az anyuka és a baba szeméből is kizavarja az álmot.

Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal nehezebben tudunk visszaaludni, illetve a baba altatására is sok időt kell szánnunk. Ez az éjszaka közepén egyáltalán nem kellemes. Ne legyünk önmagunk ellenségei, hanem találjunk megoldást erre a problémára! A konnektoros éjjeli fény lágy fényében könnyen közlekedhetünk a sötét lakásban, valamint nem kell attól tartanunk, hogy nem tudunk majd visszaaludni vagy a kicsit órákon keresztül kell altatni. Ez a hasznos kis készülék nagy segítséget adhat az éjszakai rutin során. A nagyobb gyerekek számára is hasznos, mivel így kevésbé félnek a sötétben. A pár éves gyerekek ugyanis gyakran félnek a szörnyektől.