Ízletes és egészséges cseresznye

A cseresznye az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs. Nem csoda, hiszen a lédús gyümölcs elképesztően ízletes. Nagyon finom süteményeket lehet belőle készíteni, már persze, ha megbírod állni, hogy önmagában ne majszold el.

Cseresznye fogyasztás által nagyon sok hasznos tápanyagot be lehet vinni a szervezetbe. Nyáron szerencsére bőven van lehetőség a gyümölcs fogyasztásra. A cseresznyét említve a többség nem a magas rosttartalmára gondol, holott ennek köszönhetően ez a gyümölcs hatékony megoldást jelenthet a székrekedés ellen. A rost nagyon jót tesz a bélműködésnek, illetve enyhe vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik. Emiatt rossz bélműködés esetén mindenképp hasznos fogyasztása. Nem csak az emésztésre gyakorolt jótékony hatásai említésre méltóak, ugyanis a cseresznye nagyon gazdag a káliumban, ami a magas vérnyomás szempontjából nagyon előnyös. Sőt, az izomgörcsöket is képes enyhíteni. Gyulladáscsökkentő hatása segít enyhíteni a szervezetben lévő gyulladásokat. Ha a C-vitamint említjük, akkor szinte mindenki a citromra gondol, holott a cseresznyében is bőven megtalálható ez a vitamin.

Ha szeretnéd elkerülni a betegségeket, akkor azt javasoljuk, hogy étkezz minél változatosabban és fogyassz sok-sok gyümölcsöt. A cseresznye nem csupán az egészségnek, hanem a szépségnek is jót tesz, ugyanis a benne lévő flavonoidok segítik a bőr megújulását és nagyon jó hatással vannak a kötőszövetek anyagcseréjére. A magas B-vitamin tartalom szintén nagyon előnyös. A gyümölcs melatonint is tartalmaz, ami segíti az elalvást, így nem csoda, hogy egy marék cseresznye elfogyasztását követően szívesen szunyókálnál egy keveset. Ha esténként nehezen alszol el, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a cseresznye evést, hamar tapasztalni fogod a pozitív hatásokat.