Hűséges szolgánk és útitársunk: a gurulós bőrönd!

Egy jó gurulós bőrönd kincset ér, ha szeretsz utazni, világot járni. De akkor is, ha munkád követeli meg a gyakori mozgást, vagy a cipekedést. Nagy a kínálat a piacon gurulós bőrönd tekintetében és csak kapkodjuk a fejünket, amikor vennünk kell egyet. Ilyenkor jönnek a kérdések:

  • Mekkora legyen?
  • 2 vagy 4 kereke legyen?
  • Milyen legyen az anyaga?
  • A kemény fedeles, vagy a puha fedeles tartósabb?
  • Cipzáras legyen, vagy csatos?

Vannak a megfontolt vásárlók és vannak a szinte gondolkodás nélküli, vegyük meg azonnal, csak tudjuk már le, vásárlók. A gurulós bőrönd vásárlása, ha gyakran utazunk, megfontolást igényel. Például ha repülőgéppel szeretnél útra kelni, a fedélzeti gurulós bőrönd és a poggyászként feladott bőrönd is feltételeknek kell, hogy megfeleljen. Más-más légitársaságok különböző limiteket szabnak meg utasainak. Ebbe most nem megyek bele, erről mindenki tájékozódhat a légitársaságok honlapjain. Annyit viszont elárulok, hogy egy 20 x 30 x 40 cm-es méretű kézipoggyász minden repülőgép fedélzetére felvihető. Ez után az 55 x 40 x 20 cm-es gurulós bőrönd az, ami a legnépszerűbb, és a legtöbb repülőgép utasterébe megengedett.

Bőrönd
Bőrönd

Más az, ha itthon, belföldön vennéd használatba a bőröndöt. Akkor, amikor sokat utazol autóval és ennek a csomagtartójába kell betenni a bőröndöt, akkor már a kerekek számát is jó, ha figyelembe veszed. Ebben az esetben a 2 kerekes verzió jobb, mint a 4 kerekes. A 2 kerék beépített, a 4 kerék nem, utóbbi így zavaró lehet, amikor nincs elég hely az autóban. A 4 kerekes gurulós bőrönd az utcán, a repülőtéren és a szálloda belső terében közlekedve sokkal komfortosabban használható, mint 2 kerekes testvére.

Aztán itt a következő lényeges kérdés: kemény, vagy puha? Mindkettőnek megvan az előnye. Igazából, inkább ez már csak divathóbort, mintsem funkcionális kardinális kérdés. Ha a kemény mellett döntenél, ne a legolcsóbbat válaszd majd. Az olcsó műanyag ugyanis könnyen megreped, vagy eltörik.

Színek és minták között bolyongva milliónyival találkozunk. Nem is olyan egyszerű a választás. A város mintáktól a kiskutyákig rengetegféle gurulós bőrönd létezik. Ajándéknak is beszerezhetsz egyet szeretteidnek, mert hasznos, praktikus és kedves kis ajándék lehet bárki számára.

Nem feltétlenül kell elhagyni az országot ahhoz, hogy bepakolhass egy bőröndbe. Az érzés akkor is felemelő, amikor itthon utazunk el akár csak néhány napra valahová. Az élet rövid. Szerezz be egy szép bőröndöt és zsebeld be a legszebb élményeket!