Hogyan szabaduljunk meg a makacs dugulástól hatékonyan, ha jelentkezik az otthonunkban

Nem számít, hol történik a dugulás nagy kellemetlenséget okozhat az ott lakóknak. Szerencsére sok esetben nem kell rögtön szerelőhöz fordulnunk, mivel ismerünk pár jól bevált trükköt, mellyel azonnali hatást érhetünk el dugulással szemben.

Hogyan szabaduljunk meg a makacs dugulástól hatékonyan? Mi megmutatjuk a megoldást. Ám mielőtt neki látna, felhívjuk a figyelmét, hogy mindig használjon védőfelszerelést az esetleges fertőzések elkerülése érdekében. Hiszen sosem tudni, hogy milyen szennyeződések vannak felszaporodva a vezetékekben. Az egyszerű kézi pumpa minden háztartás alapvető felszerelése kellene, hogy legyen, hiszen legtöbb esetben a legjobb eredményeket érhetjük el vele. A pumpa használata az mellett, hogy egyszerű még könnyűnek is nevezhető, így nem igényel különösebb szaktudást. A dugulás elhárítás előtt a mosdókagylót vagy azt a problémás terültet engedjük tele vízzel és csak ezt követően kezdjük el pumpálni. A keletkezett vákuum segítségével kimozdíthatjuk a helyéről a dugulást okozó szennyeződéseket.

Amennyiben a kézi pumpa nem nyújtott megfelelő segítséget, akkor jöhet a csőgörény. Ha nem rendelkezünk otthon, ilyen szerszámmal, akkor irány a legközelebbi barkácsbolt. A csőgörény használta is ugyanolyan egyszerű, mint az előző eszközé. A könnyebb haladás és az eredményesebb munka érdekében viszont jobb, ha ketten állunk neki a munkának. A csőgörényt le kell engednünk a lefolyóba, majd mikor már észleljük, a dugulás helyét az óramutató járásával megegyezően kezdjük el tekerni a vezetéket, addig még a dugulás végéhez nem érünk. Amennyiben ezek a praktikák nem hozták el a várt eredményt, akkor keressen fel bennünket a dugulaselharitas-mesterek.hu oldalára kattintva.