Hogyan cseréljük ki az üzemanyag-szivattyút?

Nem gyullad a gépjárműve? Az a gyanúja, hogy az üzemanyag-szivattyúval van probléma? Nos, ez könnyen megeshet. Azonban kár azon izgulnia ebben az esetben, hogy nagyon költséges eljárás elé kell néznie. Kellő hozzáértéssel és megfelelő szerszámok tulajdonában.

Na de hogyan cseréljük ki az üzemanyag-szivattyút? Ez a kérdés méltán merülhet fel Önben, főleg ha nincs nagy tapasztalata az autószerelésben. Fontos tudnia, hogy csak akkor érdemes önmagának belekezdenie a szerelésbe, amennyiben van legalább alapfokú tapasztalata az autójavítás területén. Egyéb esetben lehet, hogy nagyobb problémát okoz, mint amelyet orvosolni szeretett volna. Ezáltal pedig a végén lehet, hogy többe fog kerülni a javíttatás, mint amennyit spórolhatott volna az üzemanyag-szivattyú otthon történő kicserélésével. Azonban ha ért valamelyest a mechanikához, akkor a cseréhez csak húzza ki a negatív akkumulátorkábelt, helyezze a kocsit emelőállványra, engedje ki a tüzelőanyag-rendszer nyomását, hajtsa le a töltőnyakat az üzemanyagtartályról, és támogassa ki az üzemanyagtartályt egy darab fával. Ezt követően távolítsa el a csavarokat az üzemanyagtartályt tartó hevederekről, a tartályt leengedve pedig húzza ki a vezetékcsatlakozókat. Ekkor már ki is cserélheti az üzemanyag-szivattyút.

Ön is könnyedén kicserélheti az üzemanyag-szivattyút. Ehhez csak követnie kell a Kovács Autóalkatrész weboldalán lévő tanácsokat, amelyeket örömmel bocsájtanak a szolgálatára minden autójukat szerelni kívánó barkácsolónak. Ha ettől is részletesebb leírást szeretne kapni, akkor látogasson el a Kovács Autó honlapjára, ahonnan Ön is hozzájuthat a megfelelő segítséghez!Amennyiben tehát Ön is megfelelő segítséget szeretne kapni a szereléshez, akkor látogasson el a Kovács Autó szervizének a weboldalára, amelyet megtalálhat a ka-autoszerviz.hu linkcímen. Ugyanitt megtalálhatja a szerelőt is, akire szüksége lehet a biztosan kielégítő cseréhez. Ha erre van szüksége, akkor kereshet minket a +36 62 554 013-as telefonszámon vagy a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen. Személyesen megtalálhat minket Szegeden, a Kossuth Lajos sgt. 85. szám alatt.