Fontos a levegőszűrő rendszeres ellenőrzése és cseréje

A belső égésű motorral felszerelt járműveknek levegőszűrő van, amely megtisztítja azt a levegőt a nem kívánt részecskékből, amely az égéshez szükséges, még mielőtt elérné a porlasztót vagy a hengereket.

Az idő múlásával a levegőszűrő szennyeződik, ami számos problémát okozhat a motorban. Először is, a motor kevesebb levegőt kap, ami hátrányosan befolyásolja annak teljesítményét, ez viszont növeli az üzemanyag fogyasztást. Ha a levegőszűrő erősen szennyezett vagy eltömődött, ez még komolyabb problémákat is okozhat, ezért érdemes rendszeresen cserélni és odafigyelni az állapotára. A levegőszűrő cseréjével elkerülhetők a rongálódások vagy az indokolatlanul magas üzemanyag fogyasztás, ez bizonyított tény. Egy bizonyos üzemidő után, amelyet a gyártótól és modelltől is függ, a levegőszűrő ki kell cserélni. A gyapjúszűrőket speciális olajjal kezelik és könnyen tisztíthatók, még akkor is, ha erősen szennyeződtek, de ezek hosszabb idő után veszítenek minőségükből és már nem szűrik a levegőt megfelelően.

A levegőszűrő cseréje nem nagyon bonyolult, és általában nagyon gyors és egyszerűen elvégezhető, de mivel minden autónál más és más eljárás alapján kell kicserélni, ezért a szakember általi levegőszűrő cserét ajánljuk. Általában 7000–8000 kilométerenként ellenőrizni kell a szűrő szennyezettségét, de cserére csak 10000–15000 kilométerenként szükséges. Ha az alkatrész kissé szennyezett, óvatosan rázza ki belőle a szennyeződést, majd a maradékot fújja ki. A szűrő felületén nem lehet víz vagy olaj nyoma, ellenkező esetben ellenőrizni kell, hogy a hűtő nem sérült-e. Forduljon hozzánk bizalommal, ha levegőszűrőt vásárolna online, mert minden autótípushoz árulunk tökéletesen kompatibilis és minőségi levegőszűrőt. Rendeljen online kedvező áron!