Földvásárlás? Az első lépés az aranykalászos gazda képzés elvégzése!

Az elmúlt években egyre többen érdeklődnek a földművelés, növénytermesztés és állattartás iránt. A mezőgazdaság szerepe egyre jobban növekszik napjainkban, ez tagadhatatlan. A világ is ebbe az irányba tart, így nem árt minél több ismeretet elsajátítani a témában.

Aranykalászos gazda képzés széleskörű tudást biztosít a résztvevőknek, így mindenképp hasznos elvégezni. Nem csupán a téma iránt érdeklődőknek lehet hasznos, hanem a földet vásárolni vágyóknak is. Utóbbiak számára azért lehet elengedhetetlen fontosságú a kurzus, mert törvény mondja ki, hogy ma hazánkban kizárólag az vásárolhat egy hektárnál nagyobb, mezőgazdasági besorolással rendelkező területet, aki elvégezte az aranykalászos gazda tanfolyamot vagy birtokában áll ennél magasabb fokú mezőgazdasági végzettség. Ennek hiányában nem vásárolható egy hektárnál nagyobb terület. Ezen túlmenően amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a képzés rengeteg hasznos információt nyújt. A résztvevők többek közt olyan témákkal ismerkedhetnek meg, mint például a takarmányozás alapjai vagy az állatvédelem, közgazdasági és pénzügyi alapfogalmak, géptan, vagyis, hogy milyen gépeket kell alkalmazni a különféle mezőgazdasági munkák során.

A tanfolyamon a gyümölcs- és szőlőtermesztés, valamint a kertészeti ismeretek is terítékre kerülnek. A képzés elméleti és gyakorlati részből is áll, így a diákok rendkívül átfogó tudás birtokába juthatnak. A vizsgát követően a diákok képesek lesznek átlátni a komplex rendszert, mely a mezőgazdaság egyes területeit jelöli. Akár hobbi szinten érdeklődsz a téma iránt, akár életvitelszerűen szeretnél állattartási vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatni, az aranykalászos gazda kurzusnak nagy hasznát veheted! Ha bővebb információkat szeretnél megtudni, akkor látogass el az oktatozone.hu weboldalra!