Evett már életében avokádó magot?

Az avokádó egy közkedvelt gyümölcs és rengeteg ételhez passzol. Mindenki kóstolt már olyan salátát, rizses ételt, hamburgert, vagy olyan kenyérre kenhető krémet, amelyben avokádó van. A magját azonban majdnem mindenki azonnal a szemétbe dobja anélkül, hogy megpróbálná felhasználni.

Az avokádó mag ehető, és ez nem átverés. A legnagyobb probléma azonban az, hogy sokan azt nem tudják, hogy az avokádó egy olyan csodálatos gyümölcs, aminek nem csak a húsa, hanem a magja is elfogyasztható. Ez az információ sokak számára elsőre furcsának, idegennek tűnhet, hiszen az lehet az első gondolatunk, hogy hogyan tudnánk mégis megenni egy gyümölcsmagot? Erre a kérdésre most azonnal megkapják a választ. Miután lefejtettük az avokádó húsát, vegyük ki a magját és alaposan mossuk meg. Tegyünk le egy tepsibe sütő papírt és helyezzük rá a magot, majd állítsuk a hőfokot 120-ra és hagyjuk sülni körülbelül két órát. Ezután vegyük ki és hagyjuk kicsit hűlni, majd válasszuk le a héját. Ez nagyon egyszerű, hiszen két óra alatt annyira megsült, hogy szinte magától lepattog a héja. Ezután aprítsuk fel darabokra, kisebb vagy nagyobb attól függ, hogy mire akarjuk felhasználni.

Rakhatunk darabokat például a reggeli müzlibe, joghurtba, ekkor természetesen jobb ha apróbb darabokra aprítjuk. Rakhatjuk süteményekbe is vagy csak salátákba. Ez természetesen csak néhány példa arra, hogy milyen ételekhez használhatjuk fel, de természetesen mindenki olyan ételhez használja fel, amit szeret és úgy gondolja, hogy ez az alapanyag passzol az adott étel ízvilágához..  Az avokádó mag íze szinte teljesen olyan mint minden más magfajtának. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyire gazdag aminosavakban, antioxidánsokban és rostokban, amely csökkenti a koleszterinszintet, elősegítik a gyomorműködést, stb. Ne feledjük tehát, hogy van olyan gyümölcs, amelyek a magja is ehető.