Az öszkerékmeghajtás előnyei

Ha szerencséje van sosem kellett megtapasztalnia milyen az, mikor az autó elakad a zord időjárásban a latyakban vagy sárban és idegeneket kell kétségbeesve megkérni, hogy tolják meg az autót, ezzel a bepiszkításuk kockáztatva.

Az összkerékmeghajtásról ide kattintva olvashat bővebben. Már az autógyárak is rájöttek, hogy az összkerékmeghajtású autók számos előnnyel rendelkeznek, így jobban megéri ezeket gyártani, aminek a vevők is jobban örülnek. A négykerék – meghajtású autók Magyarországon is egyre népszerűbbek. Ha esetleg túrázni indul és a semmi közepén süpped bele az autó egy pocsolyába, akkor nehézkesen tud csak kijönni belőle, főleg, ha egyedül van, de akkor sincs jobb helyzetben, ha a nyűgös gyerekek várnak Öntől kétségbeesve megoldást. Összkerékmeghajtás esetén nagy eséllyel legalább egy kerék rendesen tapadni fog, így az autó, ha nem is egyszerűen, de kijön a pocsolyából, sártengerből. Ezenkívül az emelkedőkön is jóval könnyebben felkapaszkodnak a négykerék – meghajtású autók.

Az összkerékmeghajtás jóval nagyobb biztonságot adhat egy lejtős – emelkedős úton, valamint autós tesztek eredményeként kijelenthető, hogy a szlalomozás és az átlagos terepen véghez vitt egyéb manőverek során is jóval nagyobb menet stabilitás volt érezhető, mint egy átlag autó esetében. Főleg családok esetében nyújthat óriási biztonságot, ha nehéz terepen kell keresztül haladni. Természetesen az összkerékmeghajtás nem kötelező, nem is létszükséglet az autózás során, azonban néhány szituációban óriási segítséget nyújthat. Fontos még tudni, hogy a négykerék – meghajtású autók szinte mindenhonnan kijönnek, azonban a téli gumikat egyáltalán nem pótolják, így télen a csúszós utakon ne induljon el téli gumik nélkül.