A védőprofil meglétét minden esetben ellenőrizni kell

Egy vállalkozás eredményességének fenntartása folyamatos odafigyelést és fejlődést igényel, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy évről évre növekedjen az egyes folyamatok hatékonysága. Ezzel együtt semmi sem lehet fontosabb a munkavállalók egészségének megvédésénél, ezért a munkavédelmi felszerelések megléte és szakszerű alkalmazása kardinális kérdés. Kiemelten helytálló ez a megállapítás az építőipar kapcsán.

A kiálló betonacélvégek ellen védőprofil felhelyezésével lehet a legeredményesebben védekezni. Még kisebb volumenű kivitelezések esetében is gyakorta szükséges a betonelemek használata, hiszen az alap kellő stabilitása sokszor csak így érhető el. Ezért aztán még egy családi ház, vagy épp egy tároló felépítésénél is rendkívül körültekintően kell eljárni. Munkáltatóként a mi feladatunk a védőprofil beszerzése és felhelyezése egyaránt. Emellett rendszeresen ellenőriznünk kell az egyes kiegészítők állapotát és rendeltetésszerű alkalmazását is. Természetesen hiba, vagy hiányosság esetén a munkavállalónak is érdeke, hogy jelezze a fennálló problémát.

Az építőipar fellendülésének köszönhetően ma már a védőprofil kínálat is igen szélesnek tekinthető. Ez egyben azt is jelenti, miszerint a kiváló minőségű modellek mellett a kevésbé időtálló darabok is elérhetők. Ezzel együtt tanácsos mindig a lehető legjobb kvalitású védőprofil mellett letenni a voksunkat, ugyanis ezeknél hosszú távra tervezhetünk. A tanúsítvánnyal ellátott kiegészítők roppant strapabírók, egyszerű fel- és leszerelésüknek hála pedig számtalan alkalommal újra felhasználhatók. A magas minőség ugyanakkor nem csak a költséghatékonyság szempontjából ideális. Magasból történő rázuhanás esetében ugyanis csak ezeknél a daraboknál garantált, hogy a megfelelő védelmet képesek nyújtani. Ezzel pedig nagyon súlyos balesetek is megelőzhetők.