A lótáp szerepe az állat egészsége érdekében

A lovak régóta hűséges társaink, melyet jól bizonyít, hogy a mai napig segítséget nyújtanak a mezőgazdasági munkákban, a sportban és társaink a szórakozásban is. Ahhoz viszont, hogy ezek a négylábú állatok minél tovább mellettünk legyenek, elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk róluk, illetve egészséges, tápanyagokban gazdag eledelt adjunk nekik.

Lótáp helyes megválasztása, illetve adagolása fontos része annak, hogy az állat egészséges legyen. Alkalmazhatjuk alapvető élelmiszerként, valamint kiegészítésként egyaránt. A lovak különösen kedvelik a magas rosttartalmú eledeleket, melyek az emésztőrendszerre is jó hatással vannak. Ugyanakkor kizárólag szénából és fűből nagyon nehéz minden hasznos tápanyagot bevinni az állat szervezetébe. Ha a ló speciális étrendre szorul vagy intenzív munkát végez egész nap, akkor különösen fontos, hogy minőségi lótápot kapjon, melyben minden fontos tápanyag megtalálható. A táp kiválasztása során számos szempontot szem előtt kell tartanunk. Ilyen például az állat életkora, hiszen egy csikónak és egy idős lónak nagyon eltérő a tápanyag szükséglete.

A döntést megelőzően a termék minőségét és összetételét alaposan kell tanulmányoznunk. Az olcsó tömegtermékeket jobb elkerülni, mivel hosszú távon egyáltalán nem tesznek jót a szervezetnek. Az alacsony ár ugyanis silány minőségű alapanyagokat jelent, vagyis a ló szinte biztosan nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz. A minőségi lótáp mellett arra is ügyelni kell, hogy az állatnak mindig legyen elegendő mennyiségű friss vize. A rendszeres mozgás, illetve a szükséges állatorvosi ellátás biztosításának köszönhetően négylábú társunk hosszú ideig egészséges marad. A magtarhaz.hu webáruházban hatalmas választék áll rendelkezésre, melyben megtaláljuk, amit keresünk.