Vízhatlan matracvédő 180×200 centiméteres méretben

A legtöbbször a matracra mindössze egy lepedő kerül, így elég nagy a szennyeződés lehetősége. Pláne akkor, ha kisgyerek vagy kisállat is fekszik a matracon. A legbiztosabb módja a matrac védelmének, ha egy vízhatlan matracvédő kerül rá.

Vízhatlan matracvédő 180×200 abban az esetben is hasznos, ha a háztartásban nincs kisállat vagy kisgyerek. Ha pedig van, akkor nem kérdés, hogy érdemes beszerezni egyet. Ha egy hosszú nap vagy egy buli miatt kimarad az esti zuhanyzás, akkor nagyon sok szennyeződést vihetsz be az ágyba, például a matracra. De, nem csak ezáltal piszkolódhat be a matrac, hanem akár az izzadság és egyéb testnedvek miatt is. Sokan az ágyban is esznek, film nézés közben fogyasztják el a ropogtatnivalójukat, esetleg egy komplett vacsorát. Ekkor fennáll az esélye, hogy az étel-ital a lepedőre, takaróra vagy a matracra kerül. Kisgyerekek esetében általában attól kel történni, hogy este történik egy kis baleset. Emellett könnyen előfordulhat, hogy a tiltás ellenére valamilyen finomságot visz az ágyba, ami aztán kiborul. Háziállatok esetében pedig a por, kosz és szőrszál mind rákerülhet az ágyra.

A matracvédő nevében is benne van, hogy pontosan mire használható. A matrac kimosása gyakorlatilag lehetetlen, ráadásul a makacsabb foltok különösen nagy nehézséget okoznak. Mosógépbe nem lehet bepasszírozni a matracot, mosóba szintén nem lehet elszállítani. Éppen ezért, ha egyszer szennyezetté válik a matrac, akkor az komoly problémákat jelent. A vízhatlan matracvédő védelmet nyújt a különféle szennyeződésekkel szemben. A lepedőkhöz hasonlóan a matracvédőt körülbelül kétévente szükséges lecserélni. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni, akkor látogass el a hungaropaplan.hu weboldalra, ahol a kínálatot is megtekintheted!