Rezsicsökkentő és rezsimegosztó megoldások, fűtsön gázzal, villannyal vagy fával, ha kazánt szeretne cserélni, kérje ki a mi véleményünket is feltétlen!

Mekkora rezsicsökkenéssel lehet számolni, kazáncsere után? Nagyon jó megoldás a régi nyílt égésterű, turbós gázkazánját lecserélni egy kondenzációs gázkazánra, mert körülbelül 20-30%-ot fog tudni spórolni a gázszámlájával. Viszont ezt a gondolatot tovább is lehet fejleszteni, hogy még kevesebb gázt tudjon spórolni, illetve felkészülni minden eshetőségre, hogy tudjon fűteni és használati melegvizet előállítani villannyal és fával is.

Összekötött rendszereket is tervezünk és kivitelezünk, és automatizáljuk is őket, hogy Önnek a lehető legkevesebb dolga legyen a fűtési rendszerével.

Kondenzációs kazánt és elektromos kazánt is össze lehet kötni egy rendszerrel és csak 2db termosztát kell hozzá, hogy kiválassza éppen melyik fűtési móddal szeretne fűteni. Az elektromos kazánok is nagyon hatékonyak, ha fűtésről van szó, viszont a melegvíz készítést ne ezektől a készülékektől várjuk, mert az nagyon sok villamos energiába kerül. A melegvíz készítést elektromos bojlerral javasoljuk, mert azok kis energia fogyasztással képesek ellátni a melegvízigényünket. Erre az egyik legjobb készülék az Ariston Velis EVO elektromos bojler ami 50-100 literes kivitelben kapható.

Egyszerűsített kazáncserével kezdődött egyik kivitelezésünk, de a végére összekötöttünk egy kondenzációs gázkazánt egy vegyestüzelésű kazánnal. A teljesen automatikus vezérlésüket, szivattyúkkal, csőtermosztátokkal, és relékkel oldottuk meg. Amíg a kondenzációs gázkazán érzékeli, hogy a vegyestüzelésű nem üzemel, addig fűt rendesen, egy szobai rádiófrekvenciás termosztáttal vezérelhető. Miután begyújtottunk a vegyestüzelésű kazánba és az előremenő hőmérséklet elér egy bizonyos hőmérsékletet, az jelet küld a kazán szivattyújának és leáll a működése, és a vegyestüzelésű kazán szivattyúja indul el. Miután kihűlt a vegyestüzelésű kazán, ezt érzékeli a kondenzációs gázkazán és újra működésbe lép.

Így nagyszerűen lehet fűteni, gázzal, villannyal és fával, hogy a csökkentett rezsiérték határán belül tudjunk maradni.

Kondezációs kazáncsere
Kondezációs kazáncsere

Mennyi idő alatt készül el a kazáncsere?

A munka nagyságától függ az időtartam. Egyszerűsített kazáncsere esetén, reggel 8 órakor kezdünk és délután 16 órára már készen is vagyunk, engedélyekkel, papírokkal, beüzemeléssel együtt. Viszont ha a kazáncsere mellé mást is szeretnének, például egy külső tárolóval összekötni, vagy radiátorokat telepíteni, padlófűtést letekerni, vagy fürdőszoba felújítást is, az már több napba fog telni, de a konkrét elképzelések után, hozzávetőlegesen pontos információval fogunk szolgálni, hogy hány napot lehet számolni a szereléssel.

Hogyha a kazáncsere tervköteles, akkor azzal akár 1-2 hónappal is lehet számolni, mire a művek le és felszereli gázóráját.