Peugeot alkatrészek széles kínálata

A Peugeot története 1810-ben kezdődött és azóta is töretlenül tart. Ugyanakkor sokan nem is gondolnák, hogy a cég története eleinte egyáltalán nem autók és azok alkatrészeinek gyártásával kezdődött.

Peugeot alkatrészek gyártása nagy múlttal rendelkezik, azonban a kezdetekben szó sem volt autógyártásról, ugyanis a cég kerékpár és kávédaráló gyártással foglalkozó családi vállalkozás volt. Némi családi vita következtében Armand Peugeot úgy döntött 1896-ban, hogy létrehozza saját cégét, mely a mai napig működik és a Société des Automobiles Peugeot nevet viselte. Ha szigorúan nézzük, akkor a Peugeot 1882 óta gyárt autókat, ekkor indult meg az alkatrészek gyártása is. 1991-ben bekövetkezett a Peugeot-Citroen fúziója, a két cég azóta évente 1,7 millió járművet gyárt. Az európai és világméretű verseny a kiváló francia céget nagyon nehéz helyzetbe hozta. Az alkatrészek gyártása és az autók összeszerelése is komoly veszélybe került. 2014-ben végül a részvényesek a tőkeemelés mellett döntöttek, amibe beszállt a francia állam és a francia tulajdonban lévő kínai autógyár is, a Donfeng 14-14 százalékos részvénytulajdonhoz jutva.

Így a cég jövője hosszú távra tűnik biztosítottnak, ami jó hír, nem csak a vásárlók szempontjából, de számos francia munkahely is megmarad ezáltal és egy olyan gyár mely nagy hagyományokkal rendelkezik és olyan alkatrészek fejlesztése és gyártása is tovább folyik, melyre nagy szüksége van az autósoknak. Ha Önnek is Peugeot alkatrészre lenne szüksége, látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg az óriási kínálatot! Ha bármilyen kérdése adódna, a megadott elérhetőségek egyikén tudja elérni a cég munkatársait és feltenni számára kérdéseit. Rendelje meg még ma Peugeot alkatrészeit!