Öt tipp a penészedés megelőzéséért

A penész az egyik legkárosabb és legmocskosabb dolog, ami felütheti fejét egy ingatlanban. Nem elég, hogy látványa förtelmes, az egészségre is rendkívül ártalmas, s komoly betegségek okozója lehet. Éppen ezért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a prevencióra, mert ha terjedni kezd, nagyon nehéz visszafordítani a folyamatot.

Ide kattintva elolvashatják a petro-nyilaszaro.hu oldalon, milyen módszerek állnak rendelkezésre a penész kialakulásának megelőzéséhez. A penész kedveli a nem szellőztetett, nyirkos helyeket, s ilyen körülmények között megjelenése és terjedése garantált, pusztán csak idő kérdése. Azonban ez egyáltalán nem játék, hisz a belőle származó és felszabaduló mikotoxinok mérgezők, s allergiát, légúti megbetegedéseket, vagy akár rákot is okozhat a belélegzése. Ha megtörtént a baj, mielőbb likvidálni kell, azonban előtte az okokra kell magyarázatot keresni. Természetesen a legcélravezetőbb, ha a makacs gomba megjelenése előtt a prevencióra kerül a hangsúly.

Ezért az első és legfontosabb megelőző tevékenység az, ha az épület hőhidaktól mentes. Ezt a gondos szerkezet építéssel, jó szigeteléssel, a fűtési rendszerek korszerűsítésével és a PET-RO Nyílászáró megfelelően beépített nyílászáróival lehet elérni. Emellett pedig jó szolgálatot tehet egy párátlanító, szellőztető rendszer és a megfelelő vízszigetelés. A penész látható jeleinek megszüntetése nem oldja meg gyökerestül a problémát. Végleges eltüntetéséhez az kell, hogy a nyílászárók a lehető legjobb minőségűek legyenek, s hogy beépítésük profik által történjen. A PET-RO Nyílászárónál erre biztosan nem lesz panasz! Sok éves fennállásuk óta számos elégedett ügyfelet tudhatnak maguk mögött. Keressék őket bátran műanyag, fa, alumínium nyílászárók és beltéri ajtók kivitelezéséért, cseréjéért, továbbá műszaki tanácsadás, bontás és árajánlat kérésének ügyében is!