Ön is csapadékvíz gyűjtő tartályt használ az esővíz összegyűjtésére?

Nem kell feltétlenül mindent megvásárolni, különösen, ha azt az anyatermészet ingyen nyújtja számunkra. Miért is fizetne a drága vezetékes vízért vagyonokat, ha ingyen is hozzájuthat a vízhez, még pedig úgy, hogy összegyűjti a csapadékvizet?

Csapadékvíz gyűjtő tartály lehetőséget nyújt, hogy spóroljon a vezetékes vízen! Nagyszüleink számára megszokott dolog volt, hogy összegyűjtötték az esővizet, hogy aztán a későbbi száraz, esőmentes időszakban felhasználják azt. Ma is sokan gyűjtik az esővizet, nem túlzás kijelenteni, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen az összegyűjtött vizet kiválóan lehet autómosásra vagy öntözésre használni. Ha esővízszűrőt is használ, akkor a tiszta esővizet akár takarításra, felmosásra, WC öblítésre is lehet használni. Ráadásul a növények számára is sokkal előnyösebb, ha lágy, természetes esővízzel vannak locsolva, mintsem a kemény csapvízzel. A csapadékvíz összegyűjtésére a legjobb, ha a vödröt, tartályt vagy hordót az esővízcsatorna mellé vagy annak közelébe helyezi el. A probléma viszont az, hogy a gyűjtő eszköz nem csak a vizet, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződést is összegyűjti, ezért van szükség az esővízszűrőre.

A legegyszerűbb és egyben legoptimálisabb megoldás, ha kifejezetten a csapadékvíz összegyűjtésére kifejlesztett és gyártott tartályt vásárol. Az esővízgyűjtő csomag azért előnyös, mert megvan benne minden, ami ahhoz szükséges, hogy tiszta esővizet gyűjtsön. Emellett, ha szeretné, hogy a tartály stabilan álljon és könnyű legyen a víz vételezés, akkor javasolt egy esővízgyűjtő tartály talpat is beszerezni. Mindez megtalálható a sunikft.hu webáruházban, illetve bővebb információkhoz is juthat, ezért mindenképp érdemes ide ellátogatni és tájékozódni a termékek kapcsán!