Mit kell tudni a pellettel való tüzelésről?

Manapság számos tüzelési forma rendelkezésre áll, így mindenki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelőt. Ugyanakkor, ha jól akarunk dönteni, akkor nem árt kikérni egy szakember segítségét.

Bővebb információkat a pellettel való tüzelésről itt olvashat. A pellettel való tüzelésről számos tévhit él a köztudatban, amiket most szeretnénk eloszlatni. A pellet egy fából készült, kis csőszerű, préselt tüzelőanyag. Alapvetően egy sűrített biomassza. A pelletet számos különböző módon lehet előállítani biomassza hulladékból, ipari hulladékból, illetve más társtermékekből, mint pl. mezőgazdasági maradékokból, élelmiszeri hulladékokból, különféle energianövényekből, fűrészporból és faforgácsból egyaránt. Manapság leginkább azzal a fajta pellet tüzelőanyaggal találkozhatunk, amelyet faanyagból készítenek elő. Az előállításhoz szükséges faanyagot általában faipari hulladékokból nyerik. Alapvetően nem magával a tüzelőanyaggal, de az erre alkalmas kályhával kapcsolatban is igen gyakran lépnek fel különféle kérdések.

Ha új termék kerül a piacra, akkor természetes, hogy a vásárlóerőben számos kérdés megfogalmazódik. A pellettel fűtött kályhák igen jó alternatívák, hiszen itt egy félautomata rendszerről van szó, melyek napi, vagy heti adagolás következtében saját magukat látják el a szükséges üzemanyaggal. Ez igencsak kedvező megoldásnak mondható, azonban akadnak ettől olcsóbb és drágább megoldások is. Persze ez mind attól függ, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a lakás vagy ház. Ha lakásunk vagy házunk megfelelő szigeteléssel van ellátva, akkor bármilyen tüzelési formát választunk az hatékonynak bizonyul. Ellenkező esetben, ha rosszul szigetelt, az minden esetben költségesnek fog bizonyulni.