Milyen hatással van a glicin a szervezetre?

A glicin egy úgy nevezett nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes, csak kis mennyiségben előállítani. Emiatt, illetve azért, mert a glicin nagyszerű hatással van a szervezetre, érdemes táplálékkiegészítő formájában bevinni a szervezetbe.

Glicin kapszula az egyik leghasznosabb táplálékkiegészítő, emiatt nagyon sokan fogyasztják, különösen a sportolók, azon is belül a testépítők. A glicin a természetes étel forrásokban is megtalálható, mint például zselatin vagy kollagén, ugyanakkor a mai ember étrendjét tekintve sokkal kevesebb glicint fogyaszt, mint pár évtizeddel ezelőtt. A glicinnel kapcsolatban nagyon sok kutatászajlott, melyek rávilágítottak, hogy a glicin kiváló egészségügyi hatással van a szervezetre, emiatt mindenképp fontos pótolni a szervezetben. A glicin olyan ételekben található meg, mint a csontos húsleves, a tojás, halak, tejtermékek és bizonyos zöldségfélék. Ugyanakkor egyáltalán nem könnyű kizárólag étkezés útján elegendő glicint bevinni, így érdemes jó minőségű glicin étrendkiegészítőt vásárolni. A glicin kapható por, tabletta és kapszula formátumban is, véleményünk szerint utóbbi formátumban a legegyszerűbb pótolni a szervezetben.

A glicin kapszula segít a vörösvértestek termelődésében, a stressz és a szorongás csökkentésében, a mentális rendellenességek tüneteinek kezelésében. Emellett az energia szint emelésében és a növekedési hormon termelődésében is szerepe van a glicinnek. Ráadásul a glutation előállításának növelésével a glicin csökkenti a szabad gyökök káros hatásait, továbbá a gyulladásokat. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a glicin kapcsán, továbbá megtekintené a széleskörű, minőségi kínálatot, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!