Mi az a fájdalomambulancia?

A fájdalomambulancián alhasi, gáttáji és hasi fájdalmakat vizsgálnak ki a krónikus fájdalmakban jártas szakemberek. Van, hogy az ember pokoli fájdalmakat él át, azonban ez sem jelenti azt, hogy ne lehetne rá megoldást találni és itt most nem a fájdalomcsillapítókra gondolunk.

Mi az a fájdalomambulancia? – Ez kiváló kérdés Mi leginkább úgy tudnánk megfogalmazni, hogy a megoldást jelenti azok számára, akik napi szinten küzdenek komoly fájdalmakkal. Nagyon fontos, hogy ezeknek a fájdalmaknak az orvos feltárja a hátterét és megoldást találjon rá, mivel a napi szintű fájdalmak képesek teljesen felőrölni az embert. A fájdalomambulancia olyan páciensek számára is kiváló, akiknek semmilyen szervi probléma nem lelhető fel a fájdalom hátterében. A feladat ebben az esetben nehéz, de egyáltalán nem lehetetlen. Nem csak a fentebb már említett panaszok, de bármilyen egyéb krónikus fájdalom esetén forduljon bizalommal a Belvárosi Orvosi Centrum szakorvosaihoz.

A mindennapos fájdalom következtében a páciens nem tud munkájára, társas kapcsolataira koncentrálni. Gyakori, hogy a páciens depresszióssá válik, kedvetlen lesz. Ez az állapot pedig csak tovább rontja az alapfájdalmat, vagyis úgy is fogalmazhatunk, hogy a páciens egy fajta ördögi körbe kerül. Ez az állapot azonban megváltoztatható, mégpedig a megfelelő szakorvosok együtt működésével. Azt azonban fontos tudni, hogy a fájdalom okának feltárása időigényes feladat, ezért türelemmel kell lenni. Az orvosnak részletesen be kell számolni kezelésekről, panaszokról, valamint arról, hogy szed-e bármilyen gyógyszert. A konzultációt követően fizikális vizsgálatra is sor kerül. Bővebb információkat a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon találhat, ahol elérhetőségek is fel vannak tüntetve.