Luxusélmény a lakásban shaggy padlószőnyeg segítségével

A szőnyegek otthonunk egyik főszereplői. A kényelmes bútorok mellett ugyanannyira komfortos és praktikus szerepet töltenek be, megszépítve napjainkat. A shaggy padlószőnyeg a szőnyeg típusok királya. Egy nyírt szőnyeg önmagában is növeli a lakás fényét, a helyiség minden szegletén elterülő shaggy padlószőnyeg azonban extra kényelmemmel és látvánnyal nyűgöz le bennünket. A shaggy padlószőnyegtől kényelmesebb, melegebb hangulatú, barátságosabb burkolat nem is létezhet.

Mit nyújt nekünk a shaggy padlószőnyeg?

A shaggy padlószőnyeg a legpuhább érintést adja talpainknak. Nem csak járkálni kellemes rajta, hanem ráfeküdni is jó érzés. Egy gyönyörű színű, minőségi, vastag, hosszú szálú shaggy padlószőnyeg luxusélménnyel ruházza fel otthonunkat és persze minket is, akik ott élünk. Egészségügyi szempontból is sokkal jobb, ha szőnyegen járunk. Otthon nem cipőben, hanem zokniban, vagy mezítláb közlekedünk, ezért a kemény felület helyet a rugalmas és vastag szőnyeg kímélőbb ízületeinknek.

A shaggy padlószőnyeg színeivel impozánssá varázsolja a teret. Bármelyik helyiségben helyezzük el, ott gyönyörű látványt nyújt. Kapható élénk színekben és elegáns, kellemes, visszafogott, semleges színekben is. Rózsaszín, bézs, szürke, zöld, mind-mind csodálatosak. Shaggy padlószőnyeggel könnyedén különlegessé tehetjük otthonunkat. Modern, minimál és klasszikus enteriőrbe is választhatjuk, ha a megfelelő színt eltaláljuk.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Egy nagy helyiségben, például hálószobában, gardróbszobában, gyerekszobában extra meleg hatást érünk el vele. A shaggy padlószőnyeg csendes, jól szigeteli a lépészajokat, ezért emeletekre kifejezetten ajánlott, ha rá esik a választás.

Már rég megdőlt az az állítás, hogy a shaggy szőnyeg, sőt, a shaggy padlószőnyeg nehezen tisztán tartható. A minőségi anyagból készült shaggy-k már teflonbevonattal, más néven scothcgard-bevonattal készülnek. Ez a bevonat ellenállóvá, színtartóvá teszi a szőnyeget, taszítja a port és a polleneket. Ha pedig szennyeződés kerülne rá (gyerekszobában elkerülhetetlen), akkor vizes szivaccsal könnyen letörölhető a teflonbevonatnak köszönhetően.

A shaggy szőnyegek anyagai többnyire poliamid és polipropilén. A poliamid szőnyegek kicsit drágábbak az előzőtől, viszont cserébe sokkal jobbak és tartósabbak.

Lakberendezésnél, vagy lakás felújításnál a shaggy padlószőnyeg választás az egyik legjobb dolog. Biztos vagyok benne, hogy a lakás kedvenc helyisége az lesz, ahol shaggy padlószőnyeg terül majd el.