Készítsünk fenséges lakomát grillsütőn!

A jó idő beköszöntével ideje leporolni a grillsütőt, beizzítani és már készülhetnek is a finomabbnál-finomabb falatok. A grillezés segítségével igazán finom, sőt egészséges ételek készülhetnek. Ráadásul a barátokat és rokonokat is összehívhatjuk egy szuper kerti parti erejéig.

Grillsütő segítségével igazán finom ételeket készíthetünk. Ehhez ügyesen kell bánnunk a készülékkel, illetve elő kell készítenünk az ételeket. Az is fontos, hogy a szükséges eszközök ott legyenek a grillező mellett, hogy ne a sütögetés folyamán kelljen elrohangálni. Ha kellőképp felkészültek vagyunk, akkor nagy mértékben megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Nagy hiba, ha az ételeket csak úgy feldobjuk a grillre. Különösen a hús esetében komoly hiba ez. Az ételnek a fűszerek és a pác adja meg a kellő zamatot és a finom ízt. Nem csak a különféle húsokat, hanem a zöldségeket is érdemes fűszerezni, hogy igazán finomak legyenek. A páclét olajból és különféle fűszerekből tudjuk összeállítani. A pácolás titka az idő. Hosszú órákig, de akár egy teljes napig is érdemes a húst a páclében hagyni. Habár a húsok finomak, azonban érdemes egészségesebb finomságokat is készíteni, például halat vagy gombát.

A sajtok szintén kedvelt opciónak számítanak a grillrácson, azonban lényeges, hogy milyen típust választunk. A lágy és félkemény sajtok, gyúrt típusok sokkal jobb helyen vannak a szendvicsekben vagy a salátákban, ugyanis a grillrácsra ráolvadnának. Ha sajtot akarunk grillezni, akkor jobban járunk a kemény sajtokkal, illetve azokkal, melyeket kifejezetten grillsajtokként adnak. A zöldségekről szintén nem szabad elfeledkezni, hiszen köret gyanánt tökéletesek. A grillezés ráadásul egy igazán egészséges sütési technika, főleg, ha nem sütjük szenesre az ételt. Emellett gyümölcsökkel is bátran kísérletezhetünk.